Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζεϊμπέκ, Τσιλιγγίρης και Μπουρχάν οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Πρώτο κόμμα στην ΠΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί ΝΔ και τρίτο το ΚΙΝΑΛ

Από μια έδρα μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής στην Ξάνθη. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να παραμείνει πρώτο κόμμα στην Ξάνθη, αν και πανελλαδικά βρέθηκε στη δεύτερη θέση και με διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό σχεδόν 40% ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 37%. Το ΚΙΝΑΛ αν και συγκεντρώνει μόλις 9% στην περιοχή, καταλαμβάνει την τρίτη έδρα.

Σάρωσε ο Ζεϊμπέκ

Το φράγμα των 9.000 ψήφων κατάφερε να σπάσει ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τους συνυποψηφίους του. Σημαντική ήταν και η συγκομιδή ψήφων του Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 6.000 σταυρούς στη δεύτερη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Επικράτηση Τσιλιγγίρη

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ο Σπύρος Τσιλιγγίρης κατάφερε να επικρατήσει και να καταλάβει τη μια έδρα της ΝΔ στην Ξάνθη. Ο γνωστός γιατρός συγκέντρωσε πάνω από 6.000 ψήφους ενώ ο Δημήτρης Σαλτουρος βρέθηκε στη δεύτερη θέση με την Μαρίνα Παυλίδου να ακολουθεί στην τρίτη.

Στο Κίνημα Αλλαγής ο Μπαράν Μπουρχάν είναι αυτός που καταλαμβάνει την τρίτη έδρα της Ξάνθης συγκρατώντας πάνω από 2.000 ψήφους ενώ ακολουθεί ο Φώτης Καραλίδης. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα