Θερίζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη - 28 κρούσματα

Θερίζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη - 28 κρούσματα


Αρνητική πρωτιά για την Ξάνθη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη με τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 28.

Ο ιός όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, καλπάζει στην περιοχή με τα κρούσματα να αυξάνονται κάθε εβδομάδα. Ήδη στην περιοχή έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ηλικιωμένων από τον ιό, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται επισήμως.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στον δήμο Αβδήρων όπου συνολικά 12 άτομα έχουν προσκληθεί από τον ιό ενώ ακολουθεί ο δήμος Τοπείρου με 10 κρούσματα. Σε έξι ανέρχονται τα κρούσματα στον δήμο Ξάνθης ενώ από τα συνολικά 28 κρούσματα της περιοχής τα 16 αφορούν ασθενείς με συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ήτοι πιο σοβαρά περαστικά.

Στην Καβάλα τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 ενώ στην Κομοτηνή έχουν καταγραφεί συνολικά έξι κρούσματα και στον Έβρο ένα.

Κρούσματα και σε ιπποειδή

Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2019, έως τις 28/08/2019, έχουν καταγραφεί δεκατέσσερα περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή, σε οικισμούς των Δήμων: Αβδήρων Π.Ε. Ξάνθης, Τοπείρου Π.Ε. Ξάνθης, Τυρνάβου Π.Ε. Λάρισας, Σοφάδων Π.Ε. Καρδίτσας, Βισαλτίας Π.Ε. Σερρών, Ωραιοκάστρου Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης, Κρωπίας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Ανατολικής Αττικής. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال