Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

7 νόστιμα σνακ που θες να έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι

Κοινοποίηση



Ετοιμάζεις ταξίδι καλοκαιρινό, με πλοίο ή αυτοκίνητο και ενώ νομίζεις ότι τα έχεις προβλέψει όλα -αποσκευές, βιβλία, μουσική, εξοπλισμό παραλίας-, υπάρχει κάτι που σίγουρα έχεις ξεχάσει: το φαγητό της διαδρομής.

Μπορεί να βασίζεσαι σε café και εστιατόρια που βρίσκεις στο πλοίο ή καθ’ οδόν, αλλά αν δεν θες να ξοδέψεις μία περιουσία σε σνακ και κυρίως για να αισθάνεσαι ασφάλεια ως προς το φαγητό που καταναλώνεις εσύ και η οικογένεια σου, η λύση είναι να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Συγκεντρώσαμε 7 προτάσεις για εύκολα και νόστιμα σνακ, που μπορείς να έχεις μαζί σου σε ταπεράκι, για να καταπολεμήσεις τις λιγούρες του ταξιδιού με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Muffins λαχανικών
Τα αλμυρά muffins είναι η τέλεια λύση όταν θέλεις ένα γρήγορο σνακ. Θα το φτιάξεις με λαχανικά εποχής, όπως κολοκυθάκια και μελιτζάνες και σίγουρα θα αρέσουν και στα παιδιά.

Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη
Με 5 μόλις υλικά μπορείς να φτιάξεις νόστιμες μπάρες, που θα έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι, για να απολαμβάνεις κάτι γλυκό. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα και ξηρούς καρπούς.

Αραβική πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Ένα περιποιημένο και χορταστικό σνακ, που μπορείτε να απολαύσετε και ως μεσημεριανό γεύμα αν το ταξίδι είναι μεγάλο, ώστε να μη χρειαστεί να κάνεις πολύωρη στάση για φαγητό σε μία διαδρομή με αυτοκίνητο.

Σάντουιτς με σαλάμι, γραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και πάστα ελιάς
Σε ανάλογη λογική και αυτό το πληθωρικό σάντουιτς με σαλάμι, γραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και σπιτική πάστα ελιάς. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη πάστα ελιάς ή να την αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο άλειμμα της επιλογής σου.

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Οι τυρόπιτες είναι από τα κλασικά σνακ για κάθε ταξίδι, που αρέσουν σε όλους. Τώρα το καλοκαίρι κάνουμε τη διαδικασία προετοιμασίας ακόμα πιο εύκολη αφαιρώντας το φύλλο.

Κέικ φουντουκιού με βερίκοκα και σοκολάτα
Αφράτο κέικ με ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και επιπλέον σοκολάτα για ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Αμυγδαλωτά μπισκότα
Αυτά τα μυρωδάτα, τραγανά μπισκοτάκια είναι ιδανικός συνοδός για τον καφέ, τόσο στο σπίτι όσο και στο ταξίδι. Να τα ετοιμάσεις σίγουρα, θα κάνουν το ταξίδι ακόμη καλύτερο!

Προσοχή!
Να θυμάσαι ότι το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να αλλοιωθούν τα τρόφιμα. Γι αυτό καλό είναι να τοποθετείς τα τάπερ σε ισοθερμικά ψυγειάκια.
olivemagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα