Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει και στην αντιπολίτευση με συνθήματα και ψέματα

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει και στην αντιπολίτευση με συνθήματα και ψέματα


Ολοκληρωμένη και συνεκτική χαρακτήρισε τη στρατηγική της κυβέρνησης στην οικονομία ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Αθήνα 9.84». Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε, όπως τόνισε, στις κινήσεις που έχουν επιλεγεί για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«Η κυβέρνηση προγραμματίζει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας. Τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 24% από 28%. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα την πλήρη άρση των υφιστάμενων από το 2015 κεφαλαιακών περιορισμών, όπως και τη συμφωνία για πρόωρη αποπληρωμή του 1/3 του χρέους στο ΔΝΤ, ύψους 8,5 δισ. ευρώ», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, εκτιμώντας ότι «θα επιτευχθούν πλεόνασμα 3,5% το 2019 και ανάπτυξη 2%, δεδομένης της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος».

Ακόμη, επισήμανε ότι «βασικός στόχος είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% για τη διετία 2021 - 2022» και πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη.

«Στόχο έχουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα μας από τους πιστωτές, ώστε παράλληλα και με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων να αρχίσει η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα στο 2020», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης εγκάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. «Αυτή την οικονομική πραγματικότητα οι Έλληνες τη βίωσαν και επέφεραν πολιτική αλλαγή με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Τέλος, για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έγινε με υπόδειξη του ΣΕΒ, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι «η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο στην αντιπολίτευση, αλλά εξαντλείται σε συνθήματα και ψέματα».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال