Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πώς γίνεται να μην είδε κανείς;

Κοινοποίηση

Αποτροπιασμό και φρίκη προσκάλεσε η βάναυση κακοποίηση ενός μικρού σκυλιού, μόλις δύο μηνών, στην Ξάνθη.

Το τερατώδες έγκλημα έλαβε χώρα απογευματινές ώρες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ξάνθης όπου εντοπίστηκε το άτυχο σκυλάκι με ακρωτηριασμένο πόδι και αυτιά. Ο δράστης ή οι δράστες αυτής της απίστευτης κτηνωδίας έκοψε το πόδι του ζώου και τα αυτιά του ενώ παράλληλα το μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Και μόνο η περιγραφή των πράξεων προκαλεί αποτροπιασμό. Ωστόσο αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι το πώς γίνεται να μην έχει δει κανείς κάτι; Να μην είδε κανένας τον δράστη αυτού το φρικτού εγκλήματος; Η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κατά παραπάνω από συνενοχή. Οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων, με τέτοια φρικτή και βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα, είναι οι μελλοντικοί “δεν είχε δώσει δικαιώματα” εξίσου φρικτών εγκλημάτων κατά ανθρώπων.

Το φιλοζωικό σωματείο Αδεσποτούλια Ξάνθης επικήρυξε τον δράστη με 3.000 ευρώ. Δίνει αμοιβή δηλαδή σε πολίτες που θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη. Βέβαια κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης που κατέχει πληροφορίες για ένα έγκλημα σαν και αυτό οφείλει να μιλήσει, είτε υπάρχει αμοιβή είτε όχι. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα