Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απάντηση Περέιρα στον Κούγια για το φιλικό με την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο της ΠΑΕ Λάρισα, ως απάντηση στην επιστολή της θεσσαλικής ΠΑΕ, αναφορικά με το περιστατικό του 35ου λεπτού στον φιλικό αγώνα Ξάνθη-Λάρισα.

Σε συνέχεια της επιστολής σας αναφορικά με το επεισόδιο που συνέβη στο 35ο λεπτό στον φιλικό αγώνα Ξάνθη-Λάρισα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1. Σχετικά με το Πρωτόκολλο του Video Assistant Referee (VAR):
α) Όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται στο πρωτόκολλο του VAR από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) τηρήθηκαν στο έπακρο από τους αξιωματούχους διαιτησίας που είχαν ορισθεί, αναφορικά με το γκολ που επετεύχθη στο 35ο λεπτό του εν λόγω αγώνα.

β) Από τη στιγμή που η παράβαση offside ενός ποδοσφαιριστή στις περιπτώσεις εκείνες που έχει άμεση εμπλοκή στην εξέλιξη της φάσης (ακουμπάει, παίζει τη μπάλα κ.α.) θεωρείται και είναι αντικειμενική απόφαση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR δεν απαιτείται να γίνει επανέλεγχος από τον διαιτητή στην περιοχή ανασκόπησης (RRA) εντός του αγωνιστικού χώρου. Επομένως, ο διαιτητής σε αυτή τη περίπτωση αρκείται στην πληροφόρηση που θα λάβει από τον VAR o οποίος έχει εξετάσει ενδελεχώς τη συγκεκριμένη φάση και έχει βγάλει τα τεκμηριωμένα, πάντα βάση εικόνας, συμπεράσματα. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει ερμηνεία (υποκειμενική απόφαση) για το αν η θέση offside ενός ποδοσφαιριστή είναι τιμωρητέα, τότε ο διαιτητής οφείλει να επανεξετάσει ο ίδιος τη φάση και θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν η εμπλοκή του ποδοσφαιριστή θα πρέπει να τιμωρηθεί ή όχι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα