Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εικόνες ντροπής με υποσιτισμένο άλογο στον Ίασμο

Κοινοποίηση



Σχετικά με το υποσιτισμένο αλογάκι στον Ίασμο Κομοτηνής

Ένα υποσιτισμένο άλογο στον Ίασμο, της Κομοτηνής, εντοπίστηκε σε πραγματικά άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση του.

“Από την πρώτη στιγμή που μας ενημέρωσαν και δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες ενός μικρού αλόγου σε κακή κατάσταση στον Ίασμο Κομοτηνής, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να βοηθήσουμε” αναφέρει το σωματείο Ιπποθεσις που κινητοποιήθηκε άμεσα για το μικρό άλογο.

“Οι σημερινές φωτογραφίες του ζώου αποδεικνύουν την άθλια ζωή που έχει κατά παραβίαση όλων των κανόνων ευζωίας. Δεν είναι μονάχα η αποπαρασίτωση που δεν έχει γίνει και είναι πρησμένο από τα σκουλήκια. Τα κόκαλα του που διαγράφονται, η αφυδάτωση που διακρίνεται αν κάποιος γνωρίζει, οφείλονται καθαρά σε έλλειψη επαρκούς τροφής και νερού” τονίζεται σχετικά.

“Οι διαδικτυακές δηλώσεις «το αγαπάμε και το βρήκαμε στα σκουπίδια», αν είναι αληθινές και  δεν είναι ακόμα ένα προϊόν αναπαραγωγής που απλά μας βγήκε χαλασμένο, καλό είναι να συνοδεύονται από έγγραφα (στο οικείο αστυνομικό τμήμα με δήλωση εύρεσης του ιπποειδούς) και πράξεις. Φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους με ένα ζώο το οποίο την ίδια στιγμή θα έπρεπε για λόγους επιβίωσης και κοινωνικοποίησης να βρίσκεται ανάμεσα σε ζώα του είδους του, δεν αποδεικνύουν αγάπη για την ζωή του. 

Αν οι άνθρωποι που το βρήκαν είναι φτωχοί τότε υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι για να το αναλάβουν.

Ως σωματείο καταθέσαμε γραπτά καταγγελία εξηγώντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένα νεαρό ιπποειδές σε αυτή την κατάσταση. Ζητούμε την εξέταση του από κτηνίατρο με γνώση στα ιπποειδή. Θεωρούμε πως το οικείο Α.Τ. δεν κίνησε την διαδικασία αυτεπάγγελτα όπως όφειλε δίνοντας χρόνο για διαδικτυακά δικαστήρια και ετυμηγορίες, κάτι που δεν θα ωφελήσει καθόλου το ζώο” καταλήγουν τα μέλη του σωματείου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα