Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κλοπή 90.000 προσωπικών δεδομένων πελατών της Mastercard

Κοινοποίηση

Τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 90.000 πελατών της Mastercard στη Γερμανία, τα οποία είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικά, δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, όπως οι αριθμοί πιστωτικών καρτών, γράφει ο γερμανικός Τύπος, ωθώντας τη Mastercard να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία της επίμαχης εταιρικής πλατφόρμας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Μεταξύ άλλων αναστείλαμε αμέσως τη λειτουργία της πλατφόρμας ‘Priceless Specials’ μόλις λάβαμε γνώση του περιστατικού”, τόνισε ο πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι “εφαρμόζονται τα πάντα για τη διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση” με τον εταίρο του.

Το ‘Priceless Specials’ είναι ένα πρόγραμμα πιστότητας, που επιτρέπει στους κατόχους των καρτών Mastercard να έχουν πρόσβαση σε bonus και σε εκπτώσεις για άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου ή οι έξοδοι.

Η εφημερίδα Manager Magazin είχε γράψει για τη διαρροή αυτή των στοιχείων, όταν ειδοποιήθηκε από έναν γερμανό επιχειρηματία του Διαδικτύου για τη δημοσίευση σε φόρουμ ενός καταλόγου που περιείχε διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, αριθμούς τραπεζικών καρτών 90.000 συνδρομητών της υπηρεσίας αυτής στη Γερμανία.

Ούτε ο Τύπος ούτε η Mastercard Γερμανίας αποκάλυψαν την ταυτότητα ή τον στόχο των πειρατών αυτών.

Η κλοπή αυτή σημειώνεται ενάμιση μήνα μετά την πειρατεία προσωπικών δεδομένων 106 εκατομμυρίων πελατών, Αμερικανών και Καναδών, της αμερικανικής τράπεζας Capital One Financial. Η υπεύθυνη της ενέργειας αυτής, μια Αμερικανίδα χάκερ, συνελήφθη σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακάλυψη της πειρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα