Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η τουριστική κίνηση φέρνει χαμόγελα στην Περιφέρεια

Κοινοποίηση

Ικανοποιητική τουριστική κίνηση σημειώνεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Κώστα Αντωνιάδη το ξεκίνημα, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ήταν λίγο «μουδιασμένο» με αρνητικές συνέπειες, λόγω κυρίως του τουριστικού come back της Τουρκίας, αλλά και των χωρών της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Αλγερίας (επιστροφή που δεν άγγιξε μόνο την περιφέρεια μας αλλά και τη χώρα ολόκληρη, όπως και την Ιταλία και την Ισπανία).

Από τον Ιούνιο και μετά,ωστόσο, σημειώνεται μια αύξηση κυρίως του οδικού τουρισμού με πάρα πολλούς τουρίστες από: τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κο Αντωνιάδη, σημειώνεται μια πληρότητα πάνω από 95% σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Περιφέρεια, κυρίως στη Θάσο. «Αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία γιατί πριν μερικά χρόνια μετά το Δεκαπεντεύγουστο λέγαμε καλό χειμώνα. Σήμερα και ο Αύγουστος κρατά καλά και τα μηνύματα που παίρνουμε δείχνουν ότι και ο Σεπτέμβριος θα κυμανθεί σε ικανοποιητικό βαθμό» δηλώνει ο κος Αντωνιάδης.

Ειδικά για την Θάσο και την Καβάλα βοήθησαν πολύ οι πολλές πτήσεις τσάρτερ από χώρες της Βόρειας Ευρώπης: Γερμανία, Βρετανία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και Πολωνία (μια φορά την εβδομάδα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η απευθείας αεροπορική σύνδεση Καβάλα – Πόζναν Πολωνίας θα συνεχιστεί). Αλλά και στις Οδικές Αφίξεις σε σχέση με πέρσι σημειώνεται μια αύξηση πάνω από 20%.

«Η συνεργασία και συνεργία όλων των φορέων: Ξενοδόχων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά. Προβάλουμε όλη την περιοχή και νομίζουμε ότι και το 2020 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά, καθώς όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία του τουριστικού προϊόντος στην περιφέρεια μας.»καταλήγει ο κος Αντωνιάδης ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τα βήματα που γίνονται στο χώρο του τουρισμού.
Φώτο: ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου / ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα