Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα στη Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Σαμοθράκη.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη ξέσπασε στην Καμαριώτισσα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενώ φαίνεται πως υπάρχουν πολλά μέτωπα φωτιάς σε στην περιοχή βορειοδυτικά του νησιού. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή ενώ για τη φωτιά έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια υδροφόρα ΟΤΑ.

Live: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης (22:30) 
Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Live: Έκκληση για βοήθεια από τον Δήμαρχο 
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Παρακαλούμε ιδιώτες με μηχανήματα και τρακτέρ να συνδράμουν άμεσα την Πυροσβεστική και το Δήμο γαι το σβήσιμο των πυρκαγιών.


Live: Νέες φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο 




Live: Ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό One 




Live: Δεν απειλούνται σπίτια 
Η πυρκαγιά δεν απειλεί προς στιγμήν τουλάχιστον κατοικίες, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι που βοηθούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι αρμόδιοι φορείς του νησιού ζήτησαν ενισχύσεις και από την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο από το Λιμενικό Σώμα τους ενημέρωσαν ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει και το γεγονός πως το νησί έχει μείνει και σήμερα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με πηγές της Πυροσβεστικής να επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να σπεύσουν στο νησί δυνάμεις από άλλες περιοχές.

Live: Δείτε νέα βίντεο από το πύρινο μέτωπο 



Live: Υπό έλεγχο η φωτιά (23:30)
Υπό έλεγχο φαίνεται πως κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε στη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας. Διευκρινίζει ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα