Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τον Βόλο στη Νομική Κομοτηνής

Κοινοποίηση

Η επιμονή και η προσήλωση στον στόχο της έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την αριστούχο του Βόλου Μαρία Γαρυφαλιά Γράντζα. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής έμαθε πως πέτυχε στη σχολή που ήταν και η πρώτη της επιλογή, στη Νομική Σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Έχοντας συγκεντρώσει 17.795 ήταν αισιόδοξη για τα αποτελέσματα και χαρούμενη που από τον Σεπτέμβριο θα σπουδάσει αυτό που την ενδιαφέρει.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλές βαθμολογίες στα μαθήματα και οι καλύτερες ήταν στα Λατινικά όπου έγραψε 19,8 και στην Έκθεση που συγκέντρωσε 18,9.

Η Νομική ήταν η πρώτη της επιλογή. «Ο κλάδος αυτός έχει πάρα πολλές εναλλακτικές. Εκτός από το να γίνει κάποιος δικηγόρος, μπορείς να ασχοληθείς με άλλες κατευθύνσεις, που πολλοί δεν ξέρουν ότι υπάρχουν. Ένα παράδειγμα είναι η ενασχόληση σε κάποια ναυτιλιακή εταιρεία» δήλωσε η Μαρία Γαρυφαλιά Γράντζα στη «Θ».

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, η Μαρία Γαρυφαλιά σημείωσε ότι γνωρίζει πως η σχολή της θα είναι απαιτητική και πως χρειάζεται διάβασμα και προσήλωση, αλλά αυτό δεν την πτοεί.

Η Μαρία Γαρυφαλιά είναι η δεύτερη από τέσσερις αδερφές. Μάλιστα, η οικογένειά της είχε γιορτάσει και πριν τρία χρόνια ακόμα μία επιτυχία, όταν η μεγαλύτερη κόρη πέρασε στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έτσι, η Μαρία Γαρυφαλιά θα επιδιώξει να πάρει μεταγραφή για να σπουδάσει κοντά στην αδερφή της. Στον Βόλο θα αφήσει τους γονείς της και τις δύο μικρότερες αδερφές της, που είναι δίδυμες, ηλικίας 10 ετών.

Ερωτηθείσα για την προσπάθειά της και πώς κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, απάντησε ότι χρειάστηκε πολύ διάβασμα και μεγάλη προσπάθεια. «Έπρεπε να θες πάρα πολύ αυτό που σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον. Δεν έπρεπε να παρασύρεσαι από άλλους που δεν ήθελαν να πετύχουν τον στόχο τους τόσο πολύ, όσο εσύ. Χρειάστηκε επίσης μεγάλη υποστήριξη από τους γονείς, το σχολείο και το φροντιστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
e-thessalia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα