Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέος για το διπλό έγκλημα στην Καβάλα

Κοινοποίηση



Ζητάει “συγνώμη στην οικογένεια των θυμάτων” μέσω του δικηγόρου του. Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του για ψυχική νόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων. “Δεν θα του είχαν δώσει άδεια οπλοκατοχής αν υπήρχε ψυχική νόσος”. Οι 5 μάρτυρες που θα “σκιαγραφήσουν” το προφίλ του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά, ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας στην Χρυσούπολη Καβάλας.

«Ο πελάτης μου θέλει να μεταφέρω ένα μεγάλο συγνώμη προς την οικογένεια, ήταν μία πολύ πολύ άσχημη στιγμή. Έχουν χαθεί δύο άνθρωποι άδικα, λυπάται ο ίδιος…» είπε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Μανώλης Βονικάκης, δήλωσε:

«Είναι δικαίωμά τους και ορθώς πράττουν, να ζητήσουν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ωστόσο, η ανυπαρξία οποιουδήποτε ιατρικού ιστορικού, σε συνδυασμό με τα όσα καταθέτει στην αστυνομία αλλά και σήμερα στην απολογία του, δείχνουν απόλυτη λογική αλληλουχία και συνοχή σε αυτά που λέει… Θεωρώ λοιπόν ότι ο ισχυρισμός για μειωμένο καταλογισμό για κάποια ψυχική νόσο, δεν ευσταθεί. Η πολιτική αγωγή πρότεινε ως μάρτυρες 5 γείτονες που θα σκιαγραφήσουν το πορτραίτο αυτού του ανθρώπου. Το πόσο επιθετικός ήταν με όλους τους, στη γειτονιά…».

Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει άδεια για όπλο, αναιρεί από μόνο του τον ισχυρισμό για μειωμένο καταλογισμό. «Όταν υπάρχει οποιαδήποτε ψυχική νόσος, δεν χορηγείται άδεια οπλοκατοχής. Ο συγκεκριμένος είχε νομίμως τρία κυνηγετικά όπλα».

Νωρίτερα, ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ότι τα θύματα πήγαν στο σπίτι του, στην Καβάλα, απείλησαν και έβρισαν τον ίδιο αλλά και την μητέρα του και στη συνέχεια επιτέθηκαν στην μητέρα του, πιάνοντας την από τον λαιμό και χτυπώντας την στον τοίχο.

Όπως είπε ο φερόμενος ως δράστης : «Θόλωσα, πήγα μέσα στο σπίτι μου πήρα τον καραμπίνα και βγήκα έξω με σκοπό να τους προκαλέσω φόβο και να φύγουν από την οικία μου. Θυμάμαι ότι έβαλα τρία φυσίγγια στην καραμπίνα. Ο 42χρονος συνέχιζε να μας βρίζει και τη στιγμή που όρμησε προς το μέρος μου εγώ τον πυροβόλησα.

Στη συνέχεια πυροβόλησα και την μητέρα του η οποία συνέχιζε να με βρίζει ευρισκόμενη στον δρόμο μπροστά από την οικία μου. Μετά το περιστατικό πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο Α.Τ Νέστου όπου και ανέφερα στους Αστυνομικούς ότι είχε συμβεί».
Πηγή: enanews

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα