Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Το «προσκοπικό Δίκτυο» από την Ξάνθη με τα παιδιά πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Κοινοποίηση

Επιδαπέδια παιχνίδια με τα παιδιά και για τα παιδιά πρόσφυγες στον Δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης έφτιαξαν οι Πρόσκοποι του «Προσκοπικού Δικτύου» του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης που επισκέφτηκαν τη Μυτιλήνη και την υπόλοιπη Λέσβο στα πλαίσια της «Μεγάλης Σύνθετης Δράσης – Ταξίδι» που πραγματοποίησαν στη Μυτιλήνη.

Οι ενήλικες Πρόσκοποι μέλη του «Προσκοπικού Δικτύου» σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, έναν χώρο παγκόσμιο πρότυπο φιλοξενίας προσφύγων, και το Δήμο Λέσβου, εργάστηκαν δημιουργώντας χώρους παιχνιδιού των παιδιών που διαμένουν εκεί. Ενώ στη συνέχεια έμαθαν στα παιδιά παιχνίδια με τη χρήση των επιδαπέδιων σχημάτων και έπαιξαν μαζί τους.

Το «Προσκοπικό Δίκτυο» είναι ο τέταρτος κλάδος ενηλίκων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων) Λειτουργεί στο πλαίσιο του Προσκοπικού Συστήματος και είναι ισότιμο με τα άλλα τρία Τμήματα (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων, Κοινότητα Ανιχνευτών) και συναποτελείται από ενήλικες που δεν επιθυμούς για δικούς τοπυς λόγους να συμμετέχουν στην προσκοπική Κίνηση ως βαθμοφόροι σε τμήματα ανηλίκων (Αγέλες Λυκοπούλων, Ομάδες Προσκόπων ή Κοινότητες Ανιχνευτών).
ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα