Προσοχή: Απόπειρες για τηλεφωνικές απάτες στην Ξάνθη

Προσοχή: Απόπειρες για τηλεφωνικές απάτες στην Ξάνθη


Αρκετά είναι τα περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικής απάτης που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη και έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία. 

Οι επιτήδειοι καλούν διάφορους κατοίκους της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένους, και με την γνωστή μέθοδο του "μαϊμού ατυχήματος" επιχειρούν να τους αρπάξουν χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι επίδοξοι δράστες προσπαθούν να πείσουν τα θύματά τους ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε ατύχημα και πως χρειάζεται να τους καταβάλουν χρήματα ώστε να αποφευχθεί η φυλάκιση.

Προς το παρόν δεν φαίνεται πως έχει πέσει κάποιος στην παγίδα των επιτήδειων ωστόσο από την πλευρά των Αρχών συνιστάται προσοχή. Πρόσφατα μάλιστα η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις, κυρίως σε χωριά και ηλικιωμένους της περιοχής, παρέχοντας πληροφορίες για τον τρόπο που δρουν οι δράστες και ζητώντας από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν χρήματα. Αντίστοιχες τηλεφωνικές απάτες έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν στην περιοχή αλλά και σε γειτονικές περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال