Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς θα πληρώσετε τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις

Κοινοποίηση



Στο τέλος Αυγούστου τα εκκαθαριστικά – δυνατή η υπαγωγή του φόρου στην πάγια ρύθμιση πριν καν καταστεί ληξιπρόθεσμο το ποσό

Το τοπίο ξεκαθάρισε. Τα ειδοποιητήρια για τον φετινό ΕΝΦΙΑ θα αποσταλούν έως το τέλος του μήνα οπότε οι ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν τι σημαίνει για την τσέπη τους η νέα έκπτωση που φτάνει ακόμη και στο 30%. Έστω και μειωμένος όμως, ο νέος φόρος θα δυσκολέψει και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και πέρυσι, στα 100 ευρώ που βεβαιώθηκαν, πληρώθηκαν μόλις τα 74. Πώς λοιπόν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Ιδού οι εναλλακτικές

 Ο πρώτος και δεδομένος για όλους τρόπος έχει να κάνει με τις πέντε μηνιαίες δόσεις που ούτως ή άλλως θα προβλεφθούν (υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό που θα σας καταλογιστεί ξεπερνά τα 50 ευρώ καθώς δεν προβλέπεται δυνατότητα δόσης μικρότερης από 10 ευρώ τον μήνα). Η «πεπατημένη» θα σας υποχρεώσει να πληρώσετε την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου του 2020. Υπάρχουν όμως και άλλες δύο εναλλακτικές:

Να επιλέξετε τη λύση της πιστωτικής κάρτας και να πληρώσετε σε έως και 12 δόσεις οι οποίες θα είναι άτοκες υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα χάνετε την προθεσμία της κάθε δόσης. Είναι μια σημαντική διευκόλυνση η οποία δεν επηρεάζει ούτε τα δημόσια έσοδα καθώς το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά προεισπράττει ολόκληρο το ποσό του φόρου από την τράπεζα.

Να επιλέξετε την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι άτοκη αλλά μπορεί να σας διευκολύνει από τη στιγμή που η ένταξη γίνεται (προς το παρόν) χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επιτόκιο έχει οριστεί στο 5,05% ενώ ο αριθμός των δόσεων είναι δική σας επιλογή (σ.σ μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε και λιγότερες από 12 δόσεις). Χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην χαθεί δόση καθώς η προσαύξηση φτάνει στο 15% σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής. Αν μάλιστα χαθεί και δεύτερη δόση, ο οφειλέτης αποβάλλεται από την ρύθμιση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα