Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλος η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Κοινοποίηση

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την Σλόβαν Μπρατισλάβας στον αγώνα ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα, όμως αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Europa League, εξαιτίας της ήττας του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Σλοβακία.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πάλεψε μέχρι τέλους και έφτασε κοντά σε μία επική ανατροπή που θα του έδινε την πρόκριση με συγκλονιστικό τρόπο στο φινάλε, όμως ουσιαστικά πλήρωσε τα πολύ σοβαρά λάθη του και στις δύο αναμετρήσεις, με συνέπεια να ολοκληρώσει πρόωρα και άδοξα την ευρωπαϊκή του πορεία, δίχως να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Το αποψινό ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη και εναλλαγή συναισθημάτων, με την αγωνία να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης, το οποίο τελικά βρήκε τους Σλοβάκους να πανηγυρίσουν μία σπουδαία και ιστορική πρόκριση και τους ασπρόμαυρους να γνωρίζουν έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή όμως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, δέχτηκε ένα γκολ από το… πουθενά στο 38΄, με τον Μεντβέντεφ να νικά τον Πασχαλάκη με μακρινό σουτ δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα πήγε στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο καθώς χρειαζόταν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος για να προκριθεί. Ωστόσο, βγήκε αποφασισμένη στο β΄ μέρος και με δύο γρήγορα γκολ από Λημνιό (48΄) και Σφιντέρσκι (50΄) γύρισε το ματς αλλάζοντας ψυχολογία με την ατμόσφαιρα στις κερκίδες να είναι εντυπωσιακή δίνοντας ώθηση για το τρίτο γκολ της πρόκρισης.

Στο 62΄ όμως η Τούμπα πάγωσε ξανά, καθώς η Σλόβαν ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Ντε Μάρκο, αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν άλλα δύο γκολ για να περάσει. Πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες (είχε συνολικά 30 τελικές και 18 κόρνερ), όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το προβάδισμα και τη νίκη με 3-2 χάρις σε ένα φοβερό γκολ του Γιαννούλη με δυνατό σουτ στο δοκάρι και στα δίχτυα στο 87ο λεπτό.

Στο τέλος χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες με Σφιντέρσκι, Μίσιτς και Άκπομ, όμως ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με αυτόν τον σκληρό τρόπο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σβιντέρφσκι), Άκπομ.

ΣΛΟΒΑΝ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπαίμ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίνκοφ, Μπάιριτς, Ντε Μάρκο
thestival.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα