Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Μαζεύουν το πρώτο χέρι καπνού χωρίς τα περσινά προβλήματα

Κοινοποίηση

Ξεκίνησε η συγκομιδή για το πρώτο χέρι του καπνού στη Θράκη, μεταφέρει ο γεωπόνος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, Γιάννης Μπανιώτης, υπεύθυνος του τομέα καπνού, ο οποίος εξηγεί ότι η καλλιέργεια σε γενικές γραμμές βαίνει καλώς.

Αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στις 10 Ιουλίου, σημειώνει ότι σε περιοχές των δήμων Ιάσμου και Μαρωνείας – Σαπών του Νομού Ροδόπης, οι ζημιές φτάνουν και στο 100%, όπως αποτυπώθηκε στις επιτόπιες εκτιμήσεις που πραγματοποίησαν.

Στον γειτονικό Νομό Έβρου, οι καλλιέργειες εκτείνονται σε Αύρα, Μέστη, Κόμαρα, Πέραμο και στην περιοχή Σουφλίου, αλλά ευτυχώς δεν χτυπήθηκαν από χαλάζι.

Στην παρούσα φάση, οι παραγωγοί συγκεντρώνουν τον καπνό στις αποθήκες, καθώς οι εταιρείες ξεκινούν το ζύγισμα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά τους, ως Συνεταιρισμός, βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας για την επιθεώρηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού καλλιέργησαν φέτος περίπου 56.000 στρέμματα καπνό. Για τη μέχρι στιγμής εικόνα της παραγωγής, ο κ. Μπανιώτης αναφέρει ότι η ποιότητα είναι καλή, θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, καθώς για να προχωρήσει ομαλά το μάζεμα, δεν θέλουν βροχές.
evros24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα