Υφυπουργείο Αθλητισμού: Η Πολιτεία δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στη λειτουργία του VAR

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Η Πολιτεία δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στη λειτουργία του VAR


Ανακοίνωση με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από την εφαρμογή του VAR για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργία του VAR, "η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη".

"Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ", διευκρινίζει επίσης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Πολιτεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι' αυτό οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ.

Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο "εργαλείο", προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διατησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη.

Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ"
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال