Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

aggelies_xanthis

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Αυτά τα 9 φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

Ο οργανισμός μας ούτε παράγει ούτε αποθηκεύει τη βιταμίνη C, πρέπει να του παρέχουμε εμείς καθημερινά τις απαραίτητες ποσότητες μέσω της ...


Ο οργανισμός μας ούτε παράγει ούτε αποθηκεύει τη βιταμίνη C, πρέπει να του παρέχουμε εμείς καθημερινά τις απαραίτητες ποσότητες μέσω της διατροφής μας. Οι ενήλικες άντρες χρειάζονται περίπου 90 mg βιταμίνης C ημερησίως, ενώ οι γυναίκες 75 mg.

Ένα μέτριο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C.

Δείτε ποιες τροφές δίνουν μεγαλύτερες ποσότητες της βιταμίνης:

1. Φράουλες: Ένα φλιτζάνι φράουλες παρέχει 85 mg βιταμίνης C, καθώς επίσης και μαγγάνιο, το οποίο συμβάλλει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σακχάρου.

2. Ανανάς: Ένα φλιτζάνι του τροπικού φρούτου παρέχει 79 mg βιταμίνης C. Η βρωμελίνη του ανανά διευκολύνει επίσης την πέψη των πρωτεϊνών.
3. Μάνγκο: Ένα ολόκληρο μάνγκο παρέχει 122 mg βιταμίνης C. Η ζεαξανθίνη του φρούτου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα μάτια.

4. Λαχανάκια Βρυξελλών: Ένα φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών δίνει 75 mg βιταμίνης C, καθώς και πληθώρα συστατικών με αντικαρκινική δράση.

5. Ακτινίδιο: Μόλις δύο ολόκληρα ακτινίδια δίνουν 128 mg βιταμίνης C. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ακτινίδιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου χάρη στην ιδιότητά του να προωθεί την παραγωγή ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη.

6. Γκουάβα: Το εξωτικό φρούτο δίνει την εντυπωσιακή ποσότητα των 377 mg βιταμίνης C ανά φλιτζάνι, ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσιο και σε φυτικές ίνες.

7. Χρωματιστές πιπεριές: Μία πράσινη πιπεριά παρέχει 95 mg βιταμίνης C, ενώ μία κίτρινη έως και 341 mg! Τα λαχανικά αυτά δίνουν υπέροχη γεύση στις σάλτσες και τις σαλάτες, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες.

8. Ροδάκινα: Ένα μέτριο ροδάκινο δίνει περίπου 140 mg βιταμίνης C.

9. Παπάγια: Ένα μικρό φρούτο παρέχει 95 mg βιταμίνης C. Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε ένζυμα (παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη) με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.