Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εβδομαδιαία πτώση σχεδόν 4% για το πετρέλαιο

Κοινοποίηση

Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στην Μέση Ανατολή και η είδηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τρόπους περιορισμού των ροών αμερικανικών κεφαλαίων προς την Κίνα άσκησαν πιέσεις στις τιμές του καυσίμου, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του σχεδόν στο 4%.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τις τιμές να κινούνται χαμηλότερα, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προσωρινή εκεχειρία με την Υεμένη, καθώς το Ριάντ και οι Χούθι φαίνεται να προσπαθούν να θέσουν ένα τέλος στον τετραετή μεταξύ τους πόλεμο.

Οι πιέσεις εντάθηκαν στη συνέχεια μετά τους ισχυρισμούς του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί ότι οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να άρουν όλες τις κυρώσεις κατά του Ιράν εάν η Τεχεράνη επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα μια ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, όπου έγραψε ότι το Ιράν θέλει να άρουν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, κάτι όμως που ο ίδιος αρνήθηκε, έδωσε κάποιες ανάσες στο πετρέλαιο, που ανέκτησε μέρος των προηγούμενων απωλειών.

Στη συνέχεια, όμως, οι τιμές του αργού υποχώρησαν και πάλι, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τρόπους για να περιορίσει τη ροή αμερικανικών κεφαλαίων προς την Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει τη διαγραφή κάποιων κινεζικών εταιρειών από τις αμερικανικές χρηματαγορές καθώς και να περιορίσει τη δυνατότητα των κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων να επενδύουν σε κινεζικές επιχειρήσεις. Επίσης, φέρεται να εξετάζει περιορισμού και στην ένταξη κινεζικών εταιρειών σε χρηματιστηριακούς δείκτες που διαχειρίζονται αμερικανικές εταιρείες.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευή 50 σεντς ή 0,9% χαμηλότερα, στα 55,91 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 3,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent, υποχώρησε κατά 83 σεντς ή 1,3% και ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση στα 61,91 δολάρια το βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να ανέρχονται στο 3,7%.
capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα