Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Τέχνες εν σειρά στη Γενισέα του σήμερα και του χθες

Κοινοποίηση

Εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2019: «Τέχνες & Ψυχαγωγία- Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο» με ειδικό τίτλο:

«ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ»

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΥΝΜΤΕΑΜΘ), του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2019 – «ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, σειρά εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού, υπό τον τίτλο “ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ”, στον ιστορικό οικισμό της Γενισέας.

Οι εκδηλώσεις, που στοχεύουν σε ένα ευρύ και ποικίλων ενδιαφερόντων κοινό, θα λάβουν χώρα στον υπαίθριο χώρο του ιστορικού πυρήνα του οικισμού της Γενισέας, του Δήμου Αβδήρων, όπου και το πλούσιο αξιόλογο αρχιτεκτονικό απόθεμα.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γενισέας, ο Σύλλογος Γυναικών Μειονότητας Γενισέας και ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με τη χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Γενισέας, τo Θέατρο Σκιών “Τα παραμύθια του Καραγκιόζη”, το Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής” με την εικαστικό Jane Marie Chaplin και το μουσικό σχήμα παραδοσιακών οργάνων των μουσικών Χρήστου και Σοφίας Χατζοπούλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό τους αποτύπωμα που εφαρμόζεται στα δικά τους πεδία δράσεων τέχνης και έκφρασης πολιτισμού.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης προσδιορίζεται για την 28η Σεπτεμβρίου 2019 (ημέρα Σάββατο) και θα διαρκέσει τις απογευματινές έως βραδινές ώρες.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα αυτής, υπάρχουν στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου. Σας επισυνάπτουμε και την πρόσκληση και τη σχετική αφίσα.
Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, με το παρόν, παρακαλούμε θερμά για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης διά του Μέσου σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ζητηθεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων
& Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
(κα Κωνσταντινιά Μητλιάγκα)
Tel: +30 25410 26705
Contacte-mail: ynmath@culture.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα