Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στη Θράκη ο Γεωργιάδης: Έρχονται νέες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη

Κοινοποίηση



Ο υπουργός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης. Ερχονται «θετικές εκπλήξεις» για φαρμακοβιομηχανία.

Νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορούν τη διευκόλυνση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη αναμένεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετική δήλωση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα επίκεινται νέες επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης από άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της μονάδας, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την επενδυτική στρατηγική της Pharmathen, σημειώνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, επιτυγχάνοντας τόσο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την παραγωγή καινοτομίας.

Υπογράμμισε δε ότι η εταιρεία κατάφερε μέσα στη δίνη της κρίσης -το 2015- να προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, όταν η BC Partners εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο, πραγματοποιώντας μια μεγάλη άμεση ξένη επένδυση.

Στα εγκαίνια της επένδυσης βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
euro2day.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα