Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καβάλα: Βρήκαν καγκελόπορτες και παράθυρα μέσα στο ανοικτό κολυμβητήριο!

Κοινοποίηση

Τέρατα και σημεία αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας που κλήθηκαν να καθαρίσουν το ανοικτό κολυμβητήριο, αφού η χρόνια εγκατάλειψη το είχε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο, μία αληθινή εστία μόλυνσης που πρόσβαλε και αισθητικά την πόλη μας. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής Κυριάκος Σταυρίδης περιέγραψε, μιλώντας στον Alpha Radio, όσα αντίκρισαν οι υπάλληλοι εκεί, ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις της υπηρεσίας που ξεκίνησαν καθαρισμούς στις γειτονιές της πόλης, εν αναμονή των 100 νέων ατόμων που θα στελεχώσουν την υπηρεσία.

«Το κολυμβητήριο είναι η εικόνα όσων έρχονται στην Καβάλα να κάνουν μία βόλτα στην παραλία»

Αρχικά ο κ. Σταυρίδης επεσήμανε: «Ήδη αρχίσαμε καθαρισμούς στους δρόμους και τους επιβλέπω και είναι κάτι το όμορφο να βλέπεις την πόλη καθαρή. Για το κολυμβητήριο, η επιλογή μας ήταν να ξεκινήσουμε τις δράσεις μας από εκεί, διότι βρίσκεται στο κέντρο όπου διέρχονται και οι τουρίστες, είναι η εικόνα όσων έρχονται στην Καβάλα να κάνουν μία βόλτα στην παραλία και σίγουρα δεν φύγανε με τις καλύτερες εικόνες από αυτό. Νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να γίνει σε πρώτο στάδιο ο καθαρισμός του κολυμβητηρίου».

«Υπάρχει η παραχώρηση στον Δήμο, οπότε ήταν υποχρέωση μας να μπούμε και να το καθαρίσουμε»

«Ενημερώσαμε για την πρωτοβουλία μας αυτή τον κ. Ηλιάδη, αυτή την στιγμή υπάρχει η παραχώρηση στον Δήμο, οπότε ήταν υποχρέωση μας να μπούμε και να το καθαρίσουμε. Η παραχώρηση ήταν για χρήση, όπως και στο πάρκο. Όπως καθαρίζεται το πάρκο Φαλήρου από υπαλλήλους του δήμου, έτσι έπρεπε να καθαριστεί και το κολυμβητήριο» εξήγησε ο κ. Σταυρίδης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ποιος έχει την ευθύνη του καθαρισμού.

«Έχουμε βρει μέσα στην πισίνα, 2 καγκελόπορτες, 3 παράθυρα…»

Περιγράφοντας όσα αντίκρισαν οι άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι με τον καθαρισμό του, είπε: «Το κολυμβητήριο ήταν ένας σκουπιδότοπος, βγάλαμε 3 φορτηγά μόνο σε χόρτα που έχουν ήδη φορτώσει και έχουν φύγει. Μέσα στις πισίνες οι αντλίες που ήταν για την ανακύκλωση του νερού είναι όλες βουλωμένες, φέραμε αποφρακτικό που αυτή την στιγμή επιχειρεί και καθαρίζει. Έχουμε βρει μέσα στην πισίνα, 2 καγκελόπορτες, 3 παράθυρα από το κολυμβητήριο, τα κάγκελα που ήταν γύρω- γύρω, ο όγκος των σκουπιδιών μέσα στο κολυμβητήριο αυτή την στιγμή ήταν πάνω από 1 φορτηγό! Στις αίθουσες που υπήρχαν, από τις καταστροφές που έγιναν, δεν έμεινε ούτε ένα καλώδιο. Ήταν μεγάλη η επικινδυνότητα γι αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν και κόψανε τα καλώδια και δε μπορώ να καταλάβω πως βγήκαν σώοι από εκεί μέσα. Επίσης, οι αίθουσες είναι γεμάτες από ακαθαρσίες, επειδή πολλοί συχνάζουν και κοιμούνται μέσα στο πάρκο, ήταν σε κατάσταση αηδιαστική δε μπορούσαμε ούτε να πλησιάσουμε να μπούμε μέσα».

«Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους φορείς να το χρησιμοποιήσουν»

Ο κ. Σταυρίδης, μάλιστα, άφησε υπόνοιες και για ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει για την χρήση του κολυμβητηρίου, λέγοντας: «Ωστόσο και αυτά έχουν καθαριστεί, ήδη με τον καθαρισμό που κάναμε υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους φορείς να τα χρησιμοποιήσουν, σίγουρα όχι κάτι στάνταρντ ή δεδομένο, αλλά θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις. Σε πρώτη φάση σκεφτόμαστε πως θα το καθαρίσουμε και θα το φροντίσουμε, γιατί καταλαβαίνετε πως είναι κρίμα να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Οι επόμενες δράσεις και η ενίσχυση σε προσωπικό

Μιλώντας, τέλος, για τις επόμενες δράσεις της υπηρεσίας, αλλά και την πολυαναμενόμενη ενίσχυση της με προσωπικό, τόνισε «Τελειώνουμε σήμερα με ΔΕΠΟΣ και Καλαμίτσα, έχουμε καθαρίσει τα πάντα και φεύγουν ήδη τα τελευταία φορτηγά. Έπειτα θα πάμε Προφήτη Ηλία και Ποταμούδια και να φτάσουμε μέχρι το κέντρο και το επόμενο στάδιο είναι να βγουν τα συνεργεία που θα καθαρίσουν τους κεντρικούς πεζόδρομους, όπως Κ. Παλαμά, Μ. Αλεξάνδρου και Αγίου Νικολάου. Όλος ο δήμος περιμένει τα άτομα που θα έρθουν με την Κ3 για να δούμε μία αισθητική αναβάθμιση και μία καθαρότερη πόλη. Ήδη, την Δευτέρα υπέγραψε ο δήμαρχος τις συμβάσεις τους, έχουν φύγει στην Αποκεντρωμένη, η διαδικασία, όπως μου έχουν εγγυηθεί, θα έρθουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν ορκιστεί και να πιάσουν δουλειά. Συνολικά περίπου 100 άτομα θα έρθουν στην υπηρεσία Καθαριότητας που έχουμε τις μεγάλες ανάγκες. Αυτοί που ήδη εργάζονται, έχουν να παίρνουν 60 ρεπό και η άδεια τους τα τελευταία χρόνια ήταν μία βδομάδα!»
Πηγή: www.kavalapost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα