Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Σταυρούπολη

Κοινοποίηση

Σε λουκέτο φαίνεται πως οδηγείται το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Σταυρούπολη, στην ορεινή Ξάνθη.

Παρά το γεγονός πως το τοπικό υποκατάστημα εξυπηρετεί δεκάδες πολίτες της ορεινής περιοχής, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν κάποιο υποκατάστημα στην πόλη λόγω μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, η Διοίκηση της τράπεζας φαίνεται πως έχει λάβει αυτήν την ιδιαίτερη αρνητική για την περιοχή και τους κατοίκους απόφαση.

Αντίδραση Τσιλιγγίρη

Ο Βουλευτής Ν. Ξάνθης  Σπύρος Τσιλιγγίρης, μόλις ενημερώθηκε για την επικείμενη απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να κλείσει οριστικά το κατάστημά της στην ορεινή Σταυρούπολη, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββό και απέστειλε και σχετικό έγγραφο, δηλώνοντας κάθετα την αντίθεσή του, κρίνοντας αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος.
Οι λόγοι που προέταξε ο Βουλευτής, ήταν αφενός η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Σταυρούπολη από την πόλη της Ξάνθης (και ιδιαίτερα τον χειμώνα όπου καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η συγκοινωνία λόγω παγετού) σε συνδυασμό με την μικρή τακτική συγκοινωνία και αφετέρου ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του ορεινού όγκου που δεν επιτρέπει τακτικές μετακινήσεις τους.
Συνοδοιπόρος στην προσπάθειά του αυτή, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αφού η επίμαχη τραπεζική δομή εξυπηρετεί και τους κατοίκους του ορεινού όγκου του γειτονικού Δήμου Νέστου Ν. Καβάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα