Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Τρελαίνει κόσμο η Ξάνθη – Νίκη και με Αστέρα

Κοινοποίηση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Xanthi FC πραγματοποίησε 3 διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα της Super League 1!

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, και μετά τις εκτός έδρας επιτυχίες με ΑΕΚ και Παναιτωλικό, κέρδισε το βράδυ της Κυριακής (15/9) και τον Αστέρα φτάνοντας στο απόλυτο των 9 βαθμών. Το τελικό 2-1 της εντός έδρας «πρεμιέρας» στο Xanthi FC Arena με αντίπαλο την ομάδα της Τρίπολης, διαμορφώθηκε από το γκολ του Τζουρίτσκοβιτς στο 19ο λεπτό κι από την κεφαλιά του Στάρτζεον 2-0 στο 55′, πριν το 2-1 του Μαρκ Φερνάντες στο 55′ με πλασέ. Οι ποδοσφαιριστές της ξανθιώτικης ομάδας κέρδισαν για 5η φορά τον Αστέρα στην έδρα τους στο 13ο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος της Super League 1 και πλέον έχουν πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 10′ και το 12′ οι Στάρτζεον και Εντουάρντο προσπάθησαν να σκοράρουν χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 19′ ο Στάρτζεον από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Τζουρίτσκοβιτς με κεφαλιά στην κίνηση έκανε το 1-0 στο 19′. Στο 22′ το σουτ του Λ. Φερνάντες μπλόκαρε ο Σάο Μπέντο, όπως και την κεφαλιά του ίδιου στο 28′. Στο 32′ ο Ριέρα βρέθηκε σε θέση βολής με τον τερματοφύλακα της Xanthi FC να αποκρούει το τετ α τετ. Στο 34′ άστοχη ήταν η προσπάθεια του Λ. Φερνάντες αλλά κι αυτή του Ριέρα στο 43′. Στο 54′ και σε όμορφη αντεπίθεση, ο Στάρτζεον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπαριέντος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 55′ ο Στάρτζεον με κοντινό σουτ έκανε το 2-0 ενώ στο 57′ ο Μαρκ Φερνάντες μείωσε σε 2-1 μετά την παρέμβαση και του VAR. Στο 63′ το σουτ του Λ. Φερνάντες ήταν άστοχο και στο 72′ όπως δεν βρήκε στόχο και η προσπάθεια του Ντε Αμορίμ στο 85′ από πλάγια θέση. Στο 86′ η κεφαλιά του Εσκομπάρ πέρασε άουτ. Στο φινάλε ο Σάο Μπέντο

Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (ΕΠΣ Πειραιά), με α’ βοηθό τον Μιχαήλ Καρσιώτη (ΕΠΣ Κορινθίας), β’ βοηθό τον Δημήτρη Φίλο (ΕΠΣ Βοιωτίας), διαιτητή VAR τον Γιώργο Κομίνη (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) και διαιτητή AVAR τον Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ Αχαΐας).

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Σόσα, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μπαριέντος (72′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο, Στάρτζεον (81′ Καμαρά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46′ Κώτσιρας), Μαρτίνεζ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (72′ Ενέκο), Φερνάντες Μ., Φερνάντες Λ., Μπαράλες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα