Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα 5,4 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Κοινοποίηση



Στοχεύοντας σε μια νέα, σύγχρονη και ολοκληρωμένη τουριστική προβολή με τριετή διάρκεια και για τις πέντε περιφερειακές ενότητες (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο), η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπόνησε και χρηματοδότησε, από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τουριστική προβολή που σχεδιάστηκε απευθύνεται στους δυνητικούς επισκέπτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει δράσεις όπως παραγωγή προωθητικών βίντεο, εντύπων και φωτογραφιών, ψηφιακές και έντυπες καμπάνιες τουριστικής προώθησης σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ,  παραγωγή ψηφιακών προωθητικών εφαρμογών για υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, φιλοξενία δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης, προωθητικά δώρα, όπως επίσης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις εκθέσεις, και σε εκδηλώσεις προώθησης τουριστικών προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί το κέντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας και συνέχισε λέγοντας «και οι πέντε περιφερειακές ενότητες διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ελκυστική τουριστική ταυτότητα: πλούσια ιστορία, σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, παρθένο φυσικό περιβάλλον, όμορφες παραλίες, ζωντανές πόλεις,  εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα και προνομιακή γεωγραφική θέση».

«Για την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων», συνέχισε ο κ. Μέτιος, «σχεδιάσαμε μετά από ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια ολοκληρωμένη πολιτική τουριστικής προβολής για τα επόμενα τρία χρόνια, η οποία αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης και διαθέτουμε για αυτόν τον σκοπό σημαντικούς πόρους. Με συστηματική δουλειά και στοχευμένες ενέργειες είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης». Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής η Περιφέρεια αναμένεται να συμμετάσχει, με δικό της περίπτερο, σε συνολικά 28 τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα