Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ορεστιάδα: Αλλοδαπή θα εφοδίαζε μετανάστες με πλήθος πλαστά έγγραφα

Κοινοποίηση



Η αλλοδαπή οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας που της άσκησε δίωξη για πλαστογραφία πιστοποιητικών

Σε ένα αθέατο σημείο κοντά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Ορεστιάδας περίμενε την «πελατεία» της μια 46χρονη αλλοδαπή, που είχε παραλάβει από έναν 32χρονο στην Αθήνα πλήθος πλαστά έγγραφα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας για να τα μοσχοπουλήσει σε μη νόμιμους μετανάστες.

Αντί γι’ αυτούς, όμως, εμφανίστηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που της πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή της, βρήκαν 18 πλαστές αποφάσεις αδυναμίας απομάκρυνσης, 18 πλαστά δελτία καταγραφής προσωπικών στοιχείων, 18 πλαστές κάρτες υγείας αλλοδαπού και 18 πλαστές αποφάσεις περιορισμού ελευθερίας, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 18 διαφορετικούς αλλοδαπούς, καθώς και δέκα κάρτες sim.

Όπως προέκυψε, η 46χρονη παρέλαβε τα πλαστά έγγραφα και τις κάρτες από τον 32χρονο και έφτασε με λεωφορείο στην Ορεστιάδα, όπου επρόκειτο να τα αφήσει κάπου για να τα παραλάβουν οι μετανάστες.

Η αλλοδαπή οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας που της άσκησε δίωξη για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ ενημερώθηκε η Ασφάλεια στην Αθήνα για να εντοπίσει τον 32χρονο προμηθευτή των πλαστών εγγράφων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα