Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιός της γρίπης προ των πυλών – Τι να προσέχουμε

Κοινοποίηση

Ios tis Gripis

Για την έξαρση στις ιώσεις και ειδικά σε αυτές που προσβάλουν τα παιδιά, μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend η παιδίατρος, Άννα Παρδάλη.

«Είναι κάτι σύνηθες, με το ξεκίνημα των σχολείων και ειδικά των παιδικών σταθμών αρχίζουν τα παιδιά να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και έτσι είναι εύκολο το ένα παιδάκι να κολλάει το άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά πηγαίνουν από πιο μικρά στα σχολεία, οπότε είναι λογικό να έχουμε περισσότερες ιώσεις στα σχολεία» συμπλήρωσε.

Ο εμβολιασμός

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, διευκρίνισε πως έχει ξεκινήσει. «Αρχές Οκτώβρη είναι μια καλή περίοδος να εμβολιαστούμε, δεδομένου ότι θέλει και δύο με τρεις εβδομάδες να δράσει».

Μάλιστα, εξέφρασε την προσωπική της άποψη πως «τα βρέφη από 6 μηνών έως 6 ετών μηνών πρέπει να εμβολιαστούν».

Από την άλλη πλευρά υπογράμμισε πως «το αντιεμβολιαστικό κίνημα με φοβίζει πολύ. Είναι μια ιστορία που δρομολογείται από μια πολύ παλιά μελέτη, την οποία κατέρριψαν ακόμα και στα δικαστήρια. Ωστόσο οι γονείς ακόμα το πιστεύουν».

«Είναι η φυσιολογική ανάγκη του γονιού να νιώσει ότι κάνει το καλύτερο για το παιδί του» εξήγησε σε αυτό το πλαίσιο και συμπλήρωσε «γι‘ αυτό οι γιατροί πρέπει να ακούνε τους ειδικούς».
Πηγή: onetv.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα