Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ο κινηματογράφος των δημιουργών στην ΦΕΞ

Κοινοποίηση

Xanthi Ekdiloseis stin FEX



Αφιέρωμα στο Ιταλικό πολιτικό σινεμά

Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος,  που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό.  Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που  συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών.

Οι Τρίτες της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ 2019
Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Γιώργος Μπακαλίδης

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες  8- 15- 22 & 29  Οκτωβρίου 2019
[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αφιέρωμα στο Ιταλικό πολιτικό σινεμά

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ, παρουσιάζει το μήνα Οκτώβριο, ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στο Ιταλικό Πολιτικό Σινεμά, μέσα από τέσσερις χαρακτηριστικές δημιουργίες, οι οποίες συνιστούν σπουδαίο κεφάλαιο του Ιταλικού Κινηματογράφου.

Οι πολιτικές ταινίες που  θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα, γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70, διατυπώνουν ορισμένα εξαιρετικά επίκαιρα και διαχρονικά σχόλια για την πολιτική, την κοινωνία και τους ανθρώπους

Δικαιοσύνη και αδικία, χρήμα και εξουσία, ηθικοί κανόνες και νόμιμη τάξη, ιδανικά και ουτοπίες της επανάστασης, διερευνώνται μέσα από ταινίες που φέρουν την υπογραφή των Μάριο Μονιτσέλι, Βιτόριο ντε Σέτα, Λίνα Βερτμίλερ και Φραντσέσκο Ρόζι. Διακεκριμένοι δημιουργοί του Ιταλικού σινεμά με βραβευμένες ταινίες – σταθμούς, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα