Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο «Junior Engineer Academy» το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρνει τη ρομποτική στα σχολεία, το «Junior Engineer Academy», συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και τη μηχανική και να συμβάλει στην προώθηση της συνεργασίας και την ομαδικής εργασίας.

Το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης είναι ένα από τα συνολικά 16 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και υλοποιείται στη χώρα μας από το ίδρυμα της Deutsche Telekom και τον ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education, που προωθεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, σε σχολεία της Ελλάδας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του 6ο Γυμνασίου Ξάνθης, έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως 3D εκτυπωτές, εργαλεία και μπαταρίες.

«Στόχος μας, η εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνολογία, μέσω κατασκευών», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του STEM Education. Κάθε απόγευμα, για 28 εβδομάδες, οι μαθητές θα μαθαίνουν μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν λειτουργικά αυτόνομα ρομπότ και συσκευές ελέγχου, μέσω των εκπαιδευμένων από το STEM καθηγητών τους. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα είναι σαν «ζωντανός οργανισμός», αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί θα ανατροφοδοτούν το STEM μέσω της εμπειρίας τους, ώστε το πρόγραμμα να βελτιώνεται συνεχώς. «Έτσι, στο τέλος του προγράμματος, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες τεύχος με οδηγίες κατασκευών, οδηγό για τον καθηγητή και φύλλο εργασιών για το μαθητή», σημείωσε ο κ. Σομαλακίδης.

«Το Ίδρυμα της Deutsche Telekom έχει στο επίκεντρο την εκπαίδευση στον τομέα του STEM, γιατί είναι το κλειδί για την κοινωνία μας και τη διαμόρφωση του μέλλοντος», ανέφερε εκ μέρους του Deutsche Telekom Stiftung η Σάντρα Χάιντεμαν και τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των αντικειμένων του STEM στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, συνεισφέρει στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας», σημείωσε από την πλευρά της η Σταυρούλα Αγγελόπουλου, υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, μέσω πρωτοβουλιών του οποίου πάνω από 19.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει δεξιότητες STEM.

Το JEA ιδρύθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στη Γερμανία το 2005 και το ελληνικό δίκτυο είναι το δεύτερο δίκτυο Junior Engineer Academy εκτός Γερμανίας, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος της Deutsche Telekom με το Κροατικό Ινστιτούτο Νεανικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα