Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς να προστατευτείτε από τους απρόσκλητους επισκέπτες

Κοινοποίηση

Κάθε φθινόπωρο με το άνοιγμα των σχολείων όλες οι μαμάδες ανησυχούν για τους απρόσκλητους επισκέπτες, δηλαδή τις ψείρες, που ίσως κουβαλήσουν στο σπίτι τα παιδιά. Είναι ένα αιώνιο άγχος από το οποίο δύσκολα απαλλασσόμαστε. Τόσο δύσκολα όσο είναι και να απομακρύνουμε και τα μικρά αυτά έντομα που προσκολλώνται στο τριχωτό της κεφαλής και τρέφονται με το αίμα μας προκαλώντας ταυτόχρονα έντονο αίσθημα φαγούρας.

Μπορούμε όμως να είμαστε καλύτερα και καταλληλότερα προετοιμασμένες αφού ως γνωστόν είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις τέτοιες καταστάσεις.

Ας δούμε πώς θα τα καταφέρουμε:

    • Πρόληψη

Πρώτο βήμα είναι φυσικά η πρόληψη. “Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά” έλεγαν οι παλιοί και δεν είχαν άδικο. Καλό είναι να είμαστε ένα βήμα μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις κι αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και απλά. Για αρχή καλό είναι να ενημερώσουμε τα παιδιά μας ώστε να είναι πιο προσεκτικά, να μην ανταλλάσουν χτένες, στεκάκια αλλά και ρούχα με φίλους τους αφού είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν με αυτό τον τρόπο.

Θα μπορούσαμε επίσης να αρχίσουμε να τα λούζουμε με ξύδι που απωθεί τις ψείρες ή σε περίπτωση που δεν αντέχουν τη μυρωδιά τα παιδιά, να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις λοσιόν που κυκλοφορούν στην αγορά. Θα τις βρούμε σε πολύ οικονομικές τιμές σε πολυκαταστήματα όπως στις Hondos Center προσφορές.

    • Θεραπεία

Αν τελικά τα καμάρια μας δεν καταφέρουν να προφυλαχτούν και φέρουν στο σπίτι τους μικρούς απρόσκλητους επισκέπτες καλό είναι να μην πανικοβληθούμε. Αντιθέτως πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να αναλάβουμε δράση με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο δράσης. Πρώτα- πρώτα πρέπει να εξοπλιστούμε με μια λοσιόν και το ειδικό χτενάκι που θα μας βοηθήσουν να απομακρύνουμε από τα κεφαλάκια των παιδιών μας ψείρες και κόνιδες. Αυτή είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη υπομονή τόσο εκ μέρους μας όσο κι εκ μέρους των παιδιών μας. Μετά από δέκα μέρες περίπου καλό είναι να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία αφού οι ψείρες μπορεί να απομακρύνθηκαν, τα αυγά τους όμως, οι κόνιδες, είναι πολύ πιο ανθεκτικά κι ίσως έχουν καταφέρει να εκκολαφθούν.

    • Επιχείρηση εκκαθάρισης

Κατόπιν πρέπει να απομακρύνουμε τις ψείρες από το σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει το να  πλύνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια να σιδερώσουμε όλα τα ρούχα των παιδιών μας, καθώς και τα σεντόνια τους, τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, τα ριχτάρια του καναπέ και όποιο άλλο ύφασμα μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή. Ξέρω πως ακούγεται υπερβολικό όμως μόνο με τον τρόπο αυτό θα καθαρίσουμε το σπίτι και θα απομακρύνουμε την πιθανότητα να ξανα κολλήσουν. Αν πάλι θέλουμε να είμαστε πιο σίγουρες, δεν έχουμε τον χρόνο ή δε θέλουμε να βιαστούμε σε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να το δούμε ως μια ευκαιρία για ανανέωση και να προμηθευτούμε νέα κλινοσκεπασματα ή μαξιλάρια, αφού πρώτα συμβουλευτούμε τα online φυλλάδια με προσφορές στα καταστήματα όπως τις Λερόι Μερλίν προσφορές.

Με το παραπάνω σχέδιο δράσης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους απρόσκλητους επισκέπτες που καραδοκούν να εγκατασταθούν στο σπίτι μας και στα κεφαλάκια των παιδιών μας. Στην προσπάθεια αυτή το Kimbino μας βοηθά συγκεντρώνοντας όλα τα online φυλλάδια προσφορών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα