Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Στον Αυγενάκη ο Τσέπελης με τον Φανουράκη

Κοινοποίηση

Tsepelis

Σειρά επαφών για θέματα που σχετίζονται με τον Δήμο Ξάνθης και τις υποδομές του πραγματοποίησαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος, κος Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη.

Όπως αναφέρει ο Δήμος για τις επαφές:

Συνάντηση συνεργασίας είχαν στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιδήμαρχος  Μανώλης Φανουράκης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, θέματα που αφορούν στον τομέα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, καθώς οι ιδέες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η διοίκηση του Δήμου, διαμορφώνονται, ωριμάζουν, εξελίσσονται και δρομολογούνται, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, χωρίς χρονοτριβές, λειτουργικά ζητήματα.

Παράλληλα συναντήθηκαν  με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και επ’ αφορμή της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Φτώχειας, οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντηση, στην οποία διοργανώτρια αρχή ήταν το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ), συζητήθηκαν όλες οι δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Τ.Ε.Β.Α ύψους 330 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2014-2020 με κυρίαρχη αυτή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ) με ωφελούμενους πάνω από 550 χιλ. συμπολίτες μας που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι δράσεις του Προγράμματος από το 2014 μέχρι σήμερα, η πορεία απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων αλλά και οι περιοχές που υλοποίησαν σε ικανοποιητικό βαθμό μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων τα χρήματα του Τ.Ε.Β.Α.

Το Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κ. Μ. Φανουράκης, η προϊστάμενη των οικονομικών υπηρεσιών κα Μαρία Σπανού και η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Κοιν. Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας & Πολιτισμού και τεχνική υπεύθυνη του Προγράμματος Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ κα. Ξανθή Γκαϊτατζή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα