Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θράκη: Στοίβαξαν 12 παράνομους μετανάστες μέσα σε κρύπτη φορτηγού

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Στη σύλληψη συνολικά έξι αλλοδαπών, ηλικίας 42, 30, 29, 28, 23 και 21 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, προχώρησαν οι Αστυνομικοί στη Θράκη.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν πέντε από τους διακινητές, διότι όπως διαπιστώθηκε αρχικά οι τέσσερις από αυτούς, ηλικίας 42, 30, 23 και 21 ετών, μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος της καρότσας Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με οδηγό τον 28χρονο διακινητή, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα .

Φορτηγάκι με μετανάστες και στην Εγνατία 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον 29χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα