Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το θέμα των Ιαματικών Λουτρών της Ποταμιάς επαναφέρει ο δήμος Αβδήρων

Κοινοποίηση

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο Δήμο Αβδήρων παρουσιάζει τα Ιαματικά Λουτρά της Ποταμιάς ο δήμαρχος Αβδήρων ο κος Γιώργος Τσιτιρίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Υπουργό Τουρισμού, τον κ. Χάρη Θεοχάρη , εξηγεί ότι το ακίνητο ανήκει στην ΕΤΑΔ. «Το έχει ζητήσει ο Δήμος να το αγοράσει, να το μισθώσει για 25 χρόνια, αλλά υπάρχει αδιαφορία από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή της ΕΤΑΔ που δεν θέλει ούτε καν να μας απαντήσει και να κλείσουμε ένα ραντεβού.»

Όπως τονίζει ο κος Τσιτιρίδης το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς, με ένα λογικό ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα και να ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από την ΕΤΑΔ. «Θα καταθέσουμε ξανά την πρότασή μας στην καινούργια διοίκηση που θα αναλάβει στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά ο δήμος Αβδήρων μέσα από τα λουτρά της Ποταμιάς. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει για την περιοχή.» δηλώνει ο κος Δήμαρχος .

Καθημερινά 25-30 λουόμενοι επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις των λουτρών, αυτό όμως που επιθυμεί να λειτουργήσει η δημοτική αρχή για την καλύτερη υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα, όπως λειτουργούσε παλιότερα. Και εκτός από τις ομαδικές πισίνες να υπάρχουν και ατομικοί λουτήρες, οι οποίοι θα προσελκύουν κόσμο από όλη την Ελλάδα.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου / ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα