Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευνοημένη η Ξάνθη στο σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης

Κοινοποίηση



Ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στην περιοχή και έχουν αυξημένες δαπάνες για θέρμανση 

Στην ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στην Ξάνθη και έχουν μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το επίδομα πετρελαίου.

Η Ξάνθη, όπως η Ροδόπη ο Έβρος η Καβάλα και η Δράμα, συγκαταλέγεται στη Β’ ζώνη των περιοχών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες να δοθεί φέτος νωρίτερα. Παράλληλα, στις αλλαγές που σχεδιάζονται για φέτος συγκαταλέγεται και η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην αύξηση του κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, φθάνοντας συνολικά περίπου στα 68 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα