Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Οι δρόμοι που γίνονται πιο συχνά διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών (+χάρτης)

Κοινοποίηση

Metanastes Xanthi dromoi



Στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής οι περισσότερες συλλήψεις διακινητών το 2019

Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν μετατραπεί οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη με τους δρόμους της περιοχής να έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη δίοδο για την παράνομη είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στην χώρα. Στην Ξάνθη οι συλλήψεις διακινητών αποτελούν ρουτίνα για τους Αστυνομικούς, με τις καταδιώξεις να αυξάνονται διαρκώς ενώ δεν έχουν λείψει και τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή διακινητών. Τόσο η ζωή των μη νόμιμων μεταναστών όσο φυσικά και των Αστυνομικών αλλά και των κατοίκων της περιοχής θέτονται διαρκώς σε κίνδυνο, μιας και αρκετές εκ των καταδιώξεων έχουν καταλήξει με τραυματίες ή ακόμη και νεκρούς.

Κινούνται έξυπνα οι διακινητές

Οι διακινητές φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά το οδικό δίκτυο της περιοχής το οποίο και χρησιμοποιούν για τις παράνομες μεταφορές μεταναστών, ενώ κάθε τόσο ανακαλύπτουν και νέες διόδους με την Αστυνομία να τους καταδιώκει. Η Εγνατία Οδός αποτελεί την πιο συνηθισμένη οδική αρτηρία που επιλέγουν οι διακινητές καθώς όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ. εκεί καταγράφονται οι περισσότερες συλλήψεις και καταδιώξεις. Σχεδόν το 41% των συλλήψεων διακινητών που μετέφεραν μη νόμιμους μετανάστες και διέσχισαν ή κατευθύνθηκαν προς την Ξάνθη το 2019 (έως και τον Σεπτέμβριο) καταγράφεται στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής. Πρόκειται για το πιο πολυσύχναστο τμήμα του δρόμου που χρησιμοποιούν οι διακινητές στην προσπάθεια τους να διασχίσουν την περιοχή. Ακολουθεί το αντίστοιχο τμήμα της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση την Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν το 20% των συλλήψεων διακινητών στην περιοχή για το 2019 πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς βέβαια παραμένουν και οι επαρχιακοί δρόμοι της Ξάνθης με τους διακινητές να τους χρησιμοποιούν εξίσου συχνά. Από τις αρχές του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο το 17% των συλλήψεων διακινητών που είτε προσεγγίζουν είτε επιχειρούν να προσεγγίσουν την Ξάνθη καταγράφεται στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, με τις περισσότερες συλλήψεις να εντοπίζονται κοντά στο Πόρτο Λάγος. Αντίστοιχο 17% των συλλήψεων διακινητών καταγράφεται και στο κομμάτι της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Ιάσμου.

Metanaste stin Xanthi

Metanaste stin Xanthi

Metanaste stin Xanthi

Πολυτελή οχήματα 

Στο σύνολό τους οι διακινητές επιλέγουν να μετακινηθούν με πολυτελή οχήματα, στα οποία στοιβάζουν μέχρι και 10 με 12 μη νόμιμους μετανάστες. Μη νόμιμοι μετανάστες στοιβάζονται ακόμη σε νταλίκες αλλά και σε αγροτικά και φορτηγάκια. Οι καταδιώξεις των Αστυνομικών αρκετές φορές ξεκινούν από τις γύρω πόλεις και καταλήγουν στην Ξάνθη ή συνεχίζονται στην Καβάλα και τη Δράμα. Πρόσφατα διακινητές μεταναστών εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση και του παραλιακού οδικού δικτύου της Ξάνθης με τα Μάγγανα και τα Άβδηρα να μετατρέπονται επίσης σε μονοπάτια που χρησιμοποιούν.

@copyright XanthiNea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα