Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Οι εργαζόμενοι στο Εμπορικό δεν δικαιούνται αργίες

Κοινοποίηση



Στην Ξάνθη είναι αργία και 100 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής, στο Flamingo είναι απλά Παρασκευή 

Με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο σχολιάζεται το γεγονός πως το Εμπορικό Κέντρο Flamingo θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της επετείου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για το γεγονός πως δεν θα μπορέσουν να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες μάλιστα φέτος θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και αίγλη. Παρά το γεγονός ότι όλα τα καταστήματα της Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις, το Εμπορικό Κέντρο αποφάσισε και φέτος να λειτουργήσει κανονικά. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕΞ απέστειλαν από κοινού επιστολή προς τη διοίκηση του Flamingo ζητώντας να σεβαστούν την τοπική αργία και να παραμείνουν τα καταστήματα και εκεί κλειστά. Ωστόσο, το Εμπορικό Κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά, σαν να είναι μια συνηθισμένη Παρασκευή.

Δεν ανήκουν στον Μητροπολιτικό Δήμο 

Όπως είναι γνωστό το Εμπορικό Κέντρο επειδή βρίσκεται εκτός ορίων του Μητροπολιτικού Δήμου δεν ακολουθεί τις αργίες και τις τοπικές γιορτές. Ωστόσο φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης αλλά και λόγω των ιδιαίτερα σημαντικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα, έγινε έκκληση προς το Flamingo να παραμείνει και αυτό κλειστό.

Πρόκειται για μια γνωστή τακτική την οποία ακολουθεί τόσο το Εμπορικό Κέντρο όσο και επιχειρήσεις και βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται έξω από το αστικό κέντρο και οι οποίες λειτουργούν κανονικά στις τοπικές αργίες. Φυσικά, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και το δικαίωμα στη συμμετοχή στις τοπικές αργίες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα