Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πικετοφορία στην Ξάνθη ενάντια στην επέμβαση στη Συρία

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19/10, η πικετοφορία ενάντια στην τρίτη κατά σειρά δολοφονική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία «Πηγή Ειρήνης», μετά από κάλεσμα της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ. Με αυτή την παρέμβαση, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δολοφονική επέμβαση που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων.

Δόθηκε σήμερα μια πρώτη απάντηση και στην πόλη της Ξάνθης σε μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την κάλυψη των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ. Στόχος είναι η διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Όπως τόνιζε και το σχετικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση :

«Οι ΗΠΑ άναψαν το “πράσινο φως” για την επίθεση ενάντια στον συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί “προστασίας” που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.»

Καλούμε τον ξανθιώτικο λαό να εντείνει αυτό τον αγώνα το επόμενο διάστημα. Να δείξει την αλληλεγγύη του στον συριακό λαό και να καταδικάσει την επίθεση της Τουρκίας που πραγματοποιείται με την κάλυψη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να παλέψει ακόμη πιο μαχητικά ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα