Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Υπό βροχή αλλά με κόσμο, ανοιχτή αγορά και ζωντάνια η μαθητική παρέλαση

Κοινοποίηση



Οι μαθητές και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων παρέλασαν στο κέντρο της πόλης 

Υπό βροχή αλλά με αρκετό κόσμο και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης.

Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα νωρίτερα, ήτοι το πρωί της Πέμπτης. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και η ασθενής βροχόπτωση που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για μαθητές, καθηγητές και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στην παρέλαση. Πλήθος κόσμου έσπευσε να χειροκροτήσει τους μαθητές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά της πόλης παρέμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εργασίες εξωραϊσμού 

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από εργασίες εξωραϊσμού της 28ης Οκτωβρίου, και πιο συγκεκριμένα του τμήματος στο οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο η παρέλαση. Μεταξύ άλλων, ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε, τοποθετήθηκαν νέες λάμπες και παγκάκια, βάφτηκαν οι κολώνες φωτισμού και πλύθηκαν τα πεζοδρόμια.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος και απόλυτα ικανοποιημένος από την παρέλαση των νέων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ξάνθης και όλων των Συλλόγων που δίνουν το βροντερό παρών στην Ιστορία της περιοχής μας. Τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης, δίνουν   σαφές μήνυμα για το πόσο θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουμε όλοι μας και ένας, ένας ξεχωριστά για τη διατήρησή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Μ. Τσέπελης μετά το πέρας της παρέλασης, τονίζοντας πως «συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου και βαθιά ευχαριστώ τους νέους μας,  τους εκπαιδευτικούς τους και όλους τους συλλόγους, που παρ’ όλες τις αρνητικές  καιρικές συνθήκες, σήκωσαν τη σημαία και παρέλασαν με ισχυρή θέληση, με συγκρότηση και  σεβασμό,  για τα εκατοστά Ελευθέρια της πόλης μας, αποδίδοντας τιμή στους προγόνους μας. Ευχαριστώ, όλους τους πολίτες της Ξάνθης, όλες τις Ξανθιώτισσες και όλους τους Ξανθιώτες που στάθηκαν καρτερικά να δουν, να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την πομπή της παρέλασης, να χαρούν και να χαμογελάσουν,  σε ανάμνηση της εξαίρετης  ιστορικής στιγμής για την Ξάνθη μας,   στις 4 Οκτωβρίου 1919».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα