Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναστέλλεται η λειτουργία των 36 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

Κοινοποίηση

Τέλος στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν καν λειτουργήσουν. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Την αναστολή των 36 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που θα λειτουργούσαν, όπως προέβλεπε ο νόμος Γαβρόγλου, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Τα τμήματα αυτά θα εντάσσονταν στο φετινό μηχανογραφικό, το οποίο θα συμπλήρωναν οι μαθητές που πάνε φέτος Γ’ Λυκείου.

Μετά τη κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας και την αναστολή των διετών προγραμμάτων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά σε μια απόφαση – σοκ, τις λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έκρινε πως τα τμήματα αυτά δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η υπουργός Νίκη Κεραμέως όσο και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης είχαν ταχθεί κατά της αναδιαμόρφωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, υποστηρίζοντας ότι οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ έγιναν χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Πηγή:alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα