Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από το Εράσμιο Ξάνθης με ένα όνειρο…

Κοινοποίηση



Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Και πολλές φορές οι συγκυρίες είναι αυτές που οδηγούν σε αυτές. Ασχημες αλλά και όμορφες. Οπως αυτή που έζησε ο Απόστολος Τσιλιγγίρης.

Ο 19χρονος τερματοφύλακας ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο από μία σειρά συγκυριών. Ο τραυματισμός του Κουέστα και η κόκκινη του Έμαν είχαν ως αποτέλεσμα στο 90′ του προχθεσινού αγώνα να φορέσει τα γάντια του και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Super League εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους του ΑΡΗ οι οποίοι του χάρισαν την πιο έντονη στιγμή της καριέρας του.

Σε αυτήν την ηλικία -βρεφική για τερματοφύλακα- είναι κάτι πολύ μεγάλο. Και σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα το ζήσει τόσο νωρίς και με τον τρόπο που εξελίσσεται η καριέρα του σε αυτά τα πρώτα χρόνια της.

Τα πρώτα βήματα

Γεννημένος στο Εράσμιο Ξάνθης, ο Τσιλιγγίρης έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Ξάνθης φτάνοντας μέχρι και την Κ-15 των Θρακιωτών. Μέχρι που αποχώρησε για να επιστρέψει στο χωριό του για να αγωνιστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία. Ενα ρισκό που αποφάσισε να πάρει ο ίδιος αλλά δεν το φοβήθηκε.

Μετά από έναν χρόνο ήρθε ο Ορφέας Ξάνθης. Και εκεί συνάντησε τον άνθρωπο στον οποίο χρωστάει πολλά και θα το λέει πάντα. Ο Παναγιώτης Καμαράκης είναι ο προπονητής που τον πίστεψε, τον βοήθησε να εξελιχθεί αλλά και να μετακινηθεί στον Ηρόδοτο το καλοκαίρι του 2018.

Η πρώτη του εμπειρία ως επαγγελματίας και ο ΑΡΗΣ

Εκεί πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες ως επαγγελματίας. Η πρώτη του ήταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 περνώντας ως αλλαγή στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο για να ακολουθήσουν επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και μία κλήση στην Εθνική Νέων τον περασμένο Ιανουάριο.

Το καλοκαίρι είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του, τόσο από ομάδες της 2ης κατηγορίας αλλά και από κάποιες της πρώτης αλλά όταν προέκυψε ο ΑΡΗΣ έριξε όλο το βάρος του εκεί. Η γνωριμία του Θεόδωρου Καρυπίδη άλλωστε με τον μάνατζερ του αλλά και τον Ηρακλή Νύκταρη έπαιξαν τον ρόλο τους για να πέσει το όνομά του στο τραπέζι και τελικά να γίνει το deal ώστε να έρθει στην Θεσσαλονίκη.

Η ατυχία της προετοιμασίας και το ανεπίσημο ντεμπούτο του 

Σε πρώτη φάση ο Τσιλιγγίρης ήρθε στον ΑΡΗ χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο, για να δοκιμαστεί. Στάθηκε όμως άτυχος αφού ένα πρόβλημα στην μέση στάθηκε εμπόδιο ώστε να προπονείται κανονικά στην Ολλανδία όπως και στην παρουσία του στα φιλικά της ομάδας. Με την εικόνα του όμως στην συνέχεια της προετοιμασίας έπεισε τους ανθρώπους του ΑΡΗ και έτσι υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Ο νεαρός κίπερ περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του, έστω και σε φλικό. Αυτή ήρθε στις 9 Οκτωβρίου, όταν και αγωνίστηκε κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Κάπως αγχωμένος αλλά και προσεκτικός αφού το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο πόδι. Ωστόσο η παρουσία του ήταν θετική. Μέχρι που οι συγκυρίες… δούλεψαν πάλι για αυτόν.

Η μεγάλη ώρα και τα λόγια του Χαριστέα

Ο Έμαν αντικρίζει την κόκκινη του Κατσικογιάννη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Τόλης Τερζής του έχει δώσει λίγο πιο νωρίς την εντολή να ξεκινήσει ζέσταμα. Μέχρι που φόρεσε τα γάντια του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο κάτω από το θερμό και πολύ έντονο χειροκρότημα του κόσμου, το οποίο λίγοι είχαν την χαρά να απολαύσουν.

Οποιο άγχος και αν είχε πριν γίνει αλλαγή, εξαφανίστηκε με την αντίδραση του κόσμου. Μπήκε μέσα νιώθωντας σίγουρος και το έδειξε με την επέμβασή του στο φάουλ του Αστέρα.

Με το φινάλε του αγώνα, ήταν φυσιολογικά το πρόσωπο του ματς. Ολοι τον αγκάλίαζαν. Πρώτος ο Δεληζήσης με τον οποίο είναι στο ίδιο δωμάτιο και ως… παλιός, έμπειρος και αρχηγός τον συμβουλεύει. Ο Ιντέγε τον σήκωσε στα χέρια και ο Χαριστέας του έδωσε συγχαρητήρια κάνοντας την σύγκριση με τον ίδιο. “Και έγω έτσι ξεκίνησα” ήταν τα λόγια του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ολα αυτά τα έχει ανάγκη, ειδικά εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου θα συνεχιστεί η ευκαιρία που του δόθηκε. Μπορεί να την αρπάξει. Μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η ιστορία του Τσιλιγγίρη. Σίγουρα όμως ξεκίνησε με μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια της. Για την ώρα, ο 19χρονος τερματοφύλακας από το Εράσμιο Ξάνθης έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, παραμένοντας “προσγειωμένος” και απαντώντας ακόμα στα μηνύματα που του στέλνει ο κόσμος. Για να τους πει απλά ένα “ευχαριστώ” για τον τρόπο με τον οποίο τον στήριξαν την περασμένη Κυριακή, ενδιάμεσα στις προπονήσεις και στα μαθήματα οδήγησης που κάνει αυτόν τον καιρό.
allaboutaris.com

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα