Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία μετά μουσικής από μαθητές στην Ξάνθη – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση

Μετά μουσικής διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που ταλανίζουν το σχολείο τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στην Ξάνθη, το πρωί της Πέμπτης. 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιώντας πορεία και κάνοντας γνωστά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν επί σειρά ετών. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όπου ακολούθησε συναυλία.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών 

Επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός μουσικού σχολείου. (Το Σχολείο λειτουργεί από το 1997, φιλοξενούμενο σε άλλες εγκαταστάσεις)


Σίτιση των μαθητών από την αρχή του χρόνου χωρίς καθυστερήσεις.


Εκπόνηση μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν διανομή τους. (Αλήθεια έχει υπολογίσει κανείς το κόστος των φωτοτυπιών που διανέμονται για τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων;)


Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 σχετικά με την χορήγηση πιστοποίησης των σπουδών μας και μουσικής ειδικότητας στους αποφοίτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων. (6 χρόνια διδασκόμαστε μουσική χωρίς καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου και των γνώσεων μας.)


Άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές μουσικών μαθημάτων. Έγκαιρη τοποθέτησή τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. (Ακόμη και τώρα για το βασικό όργανο του ταμπουρά δεν υπάρχουν καθηγητές και περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δε διδάσκονται το όργανο που επιθυμούν.)


Ειδική επιχορήγηση των Μουσικών Σχολείων. (Οι ανάγκες των Μουσικών Σχολείων: Συντήρηση και προμήθεια μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού, συντήρηση περισσοτέρων αιθουσών για 9ωρο ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων, αμφιθεάτρου και αποθηκών οργάνων)


Δημιουργία τμήματος για την καλλιτεχνική-μουσική εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας.


Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων και ποσοστό μοριοδότησης, όπως γίνεται και με τα αθλήματα, για την εισαγωγή σε μουσικές σχολές.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα