Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Facebook: Bug στο iOS app ανοίγει την κάμερα χωρίς να το γνωρίζετε

Κοινοποίηση

Ένα ακόμη πρόβλημα ασφαλείας εντοπίστηκε στην εφαρμογή του Facebook για το iOS καθώς μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι η εφαρμογή ενεργοποιεί την κάμερα στο background χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Ένας χρήστης, εντόπισε ότι η εφαρμογή του Facebook και συγκεκριμένα το interface για τα Facebook Stories, ενεργοποιούσε την κάμερα αυτόματα, όταν ο χρήστης γύριζε από portrait mode σε landscape mode.

Επιπλέον, ο web designer Joshua Maddux, αναφέρει ότι αν κουνήσετε λίγο μία φωτογραφία που βλέπετε στην εφαρμογή θα δείτε το viewfinder της κάμερας ενεργό στο αριστερό μέρος της οθόνης. Όπως δηλώνει ο Maddux, το πρόβλημα εμφανίστηκε σε πέντε διαφορετικά iPhone που δοκίμασε και τα οποία έτρεχαν το iOS 13.2.2. Το ίδιο όμως δεν συνέβη και σε iPhone που είχαν την έκδοση iOS 12.

Στον Maddux έσπευσε να απαντήσει ο Guy Rosen, VP of integrity του Facebook, ο οποίος δήλωσε ότι το πρόβλημα μάλλον οφείλεται σε ένα bug το οποίο η εταιρεία ψάχνει να βρει.Το πρόβλημα σύμφωνα με άλλες πηγές συμβαίνει μόνο αν ο χρήστης έχει δώσει στην εφαρμογή του Facebook δικαιώματα να μπορεί να χρησιμοποιεί την κάμερα. Το The Verge δεν κατάφερε να προκαλέσει όμως το πρόβλημα σε ένα iPhone 11 Pro το οποίο έτρεχε το iOS 13.2.2.
ΠΗΓΗ: techblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα