Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Προγνωστικά στοιχήματος: Focus στο Γιουρόπα Λιγκ

Κοινοποίηση

Μετά από ένα διήμερο γεμάτο δράση στο Champions League, απόψε τη «σκυτάλη» παίρνουν οι 23 αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa.

Μάλμε για διπλό
Τα προγνωστικά μας ξεκινούν από το Λουγκάνο – Μάλμε, με ώρα έναρξης στις 19:55 στην πόλη Σεν Γκάλεν της Ελβετίας (η φυσική έδρα της Λουγκάνο δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA). Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Σουηδία πριν δύο εβδομάδες, η Μάλμε ήταν εκείνη που πανηγύρισε τη νίκη (2-1), μειώνοντας στον πόντο τη διαφορά της από Κοπεγχάγη και Ντιναμό Κιέβου που ισοβαθμούν στην κορυφή και αφήνοντας με έναν βαθμό τη σημερινή της αντίπαλο.

Η Λουγκάνο την περασμένη Κυριακή επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες, επικρατώντας στην έδρα της Λουκέρνης με 2-1. Παραμένει στις τελευταίες θέσεις του ελβετικού πρωταθλήματος, με τον νέο της προπονητή να επιχειρεί αλλαγή συστήματος και φιλοσοφίας.

Απόψε θα αντιμετωπίσει μια φορμαρισμένη Μάλμε, η οποία έχει μόλις μία ήττα στα 9 τελευταία παιχνίδια της, μαζί με μία ισοπαλία και 7 νίκες. Το Σάββατο «έπαιξε τα ρέστα της» για την κατάκτηση του τίτλου στην τελευταία αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος, ωστόσο παρά την επιβλητική εμφάνιση και την ευρεία νίκη με 5-0 στην έδρα της Έρεμπρο, δεν τα κατάφερε, χάνοντας τελικά τον τίτλο στον πόντο από την Τζουργκάρντεν.

Πλέον, η προσοχή της στρέφεται αποκλειστικά στο Europa League και το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Λουγκάνο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας. Η απόδοση του διπλού κυμαίνεται στο 2.40.

Με όπλο την έδρα
Στις 22:00, η Φέγενορντ θα υποδεχθεί στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ τη Γιουνγκ Μπόις. Η πολύ κακή έως τώρα χρονιά που διανύουν οι γηπεδούχοι έφερε την αλλαγή προπονητή, με τον πολύπειρο Ντικ Άντβοκαατ να αναλαμβάνει να επαναφέρει την ομάδα στον σωστό δρόμο. Πρώτο δείγμα γραφής θετικότατο, με τη Φέγενορντ να κερδίζει εύκολα 3-0 στην έδρα της Φένλο την περασμένη Κυριακή και να επιστρέφει στις νίκες μετά από 4 παιχνίδια, ούσα άκρως αποτελεσματική επιθετικά και αλάνθαστη στην άμυνα. Βρίσκεται ήδη 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Άγιαξ στην Eredivisie, συνεπώς πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ξαναμπεί με αξιώσεις στην διεκδίκηση του τίτλου, κάτι που την «αναγκάζει» να πάρει πολύ σοβαρά το Europa League.

Μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, ωστόσο η διαφορά της από την πρώτη Γιουνγκ Μπόις είναι μόλις 3 βαθμοί και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Η Γιουνγκ Μπόις γνώρισε ήττα-σοκ 3-0 από την αδύναμη Σερβέτ τέσσερις μέρες πριν, την πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στο Europa, μετά την ήττα από την Πόρτο στην πρεμιέρα των ομίλων «μετράει» δύο συνεχόμενες νίκες. Τελευταία, αυτή με 2-0 επί της αποψινής της αντιπάλου δύο εβδομάδες πριν στη Βέρνη.

Παραδοσιακά ομάδα έδρας η Φέγενορντ, το αποδεικνύει και φέτος, έχοντας μόνο νίκες με μηδέν γκολ παθητικό στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει στο «Ντε Κάιπ». Δυσκολεύεται μακριά από τη δικιά της έδρα η Γιουνγκ Μπόις, έχει πάρει μόλις μία νίκη στις 6 πιο πρόσφατες εξόδους της. Επιλογή ο άσος, σε απόδοση 2.20.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα