Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Αυτή ήταν η «ταρίφα» για τους μετανάστες στο φορτηγό-ψυγείο

Κοινοποίηση



Από 2.500 ευρώ ο καθένας, είχαν πληρώσει σε δουλεμπόρους οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, στοιβαγμένοι σε φορτηγό ψυγείο στην Ξάνθη. 

Αυτό κατέθεσαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν μετά τη σύλληψή τους. Είπαν ακόμα ότι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία και είχαν προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη.

Το φορτηγό ψυγείο εντοπίστηκε στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης, κοντά στα διόδια Ιάσμου. Στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης έκαναν σήμα στον οδηγό του φορτηγού να σταματήσει θεωρώντας το όχημα ύποπτο για μεταφορά μεταναστών.

Ο 40χρονος οδηγός, υπήκοος Γεωργίας, ακινητοποίησε το φορτηγό. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο φορτηγό ψυγείο και βρήκαν στοιβαγμένους τους 41 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι 39 από αυτούς είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας Συρίας και ένας Ιράν.

Οι οκτώ απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για τις πρώτες βοήθειες, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω έλλειψης οξυγόνου. Οι υπόλοιποι κρατούνται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων της Ξάνθης. Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι το σύστημα ψύξης του φορτηγού βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το όχημα ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία και είχε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο 40χρονος Γεωργιανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την περαιτέρω έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Παρόμοιες απόπειρες διακίνησης μεταναστών στην ίδια περιοχή αποκαλύφθηκαν και τα προηγούμενα 24ωρα. Το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί συνέλαβαν 48χρονο Γάλλο, που μετέφερε με βαν τέσσερις μετανάστες από τη Σρι Λάνκα. Εντοπίστηκε αρχικά στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και ακινητοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη κοντά στον οικισμό Κιμμερίων.

Τρεις ακόμα υποθέσεις καταγράφηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα. Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές-οδηγοί και 15 μετανάστες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα