Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης συμπληρώνουν 100 Χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη μας, μιας ιστορίας που είναι συνυφασμένη με τη ζωή των κατοίκων της.
Στα πλαίσια των εορτασμών τους στοχεύουν στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός χώρου, όπου θα στεγάσει το «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης», το οποίο θα περιλαμβάνει διασωθέντα τεκμήρια της τοπικής προσκοπικής ζωής που σχετίζονται με την πορεία και τη δράση του Ελληνικού Προσκοπισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της Ξάνθης των τελευταίων εκατόν ετών.
Το «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης» θα είναι ένας χώρος, που θα μας θυμίζει την εκατονταετή πορεία προσφοράς και εθελοντισμού των Προσκόπων της Ξάνθης.

Στην προσπάθεια μας αυτή να ολοκληρωθεί η συλλογή μας, η οποία περιέχει φωτογραφικό υλικό, αρχειακό υλικό και αναμνηστικά από τους Προσκόπους της Ξάνθης, καλούμαι όσους διαθέτουν, αναμνηστικά αντικείμενα, στολές, φωτογραφίες ή άλλο αρχειακό υλικό δικό τους ή συγγενών τους αν θέλουν να το παραχωρήσουν ή έστω να το δανείσουν προκειμένου να εκτεθούν στο «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα