Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει την ΑΕΚ πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια

Κοινοποίηση

Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη 10η αγωνιστική της Superleague 1, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 3-2  ύστερα από μια φοβερή ανατροπή. Το ντέρμπι έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ και το αποτέλεσμα ήταν μια τονωτική «ένεση» για όλη την ομάδα των «πρασίνων», μιας και κέρδισαν πρώτη φορά σε ντέρμπι μετά από 2 χρόνια με ισοπαλίες και ήττες.

Καθώς ο αγώνας εξελισσόταν, όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα φύγει νικήτρια…. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ένωση είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 υπέρ της, μετά από γκολ του Μπακάκη στο 18’ και του Ολιβέιρα στο 36’. Το σκηνικό άλλαξε στο 2ο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο, αφού ο Μακέντα μείωσε το σκορ στο 67’ σε 2-1, για να ισοφαρίσει στο 70’ ο Περέα. Ο «δικέφαλος» δεχόταν ουσιαστική επίθεση από το «τριφύλλι» και δεν έδειχνε ότι μπορεί να βρει κάποια λύση. Όμως η ολική ανατροπή έγινε στο 88’, όταν ο Κολοβέτσιος με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 3-2 για τον Παναθηναϊκό και του χάρισε την πολυπόθητη νίκη.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο βοηθός του Γιώργου Δώνη, Μάκης Αγγελίνας, δήλωσε ενθουσιασμένος: «Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως η ΑΕΚ. Ο αντίπαλος μας είχε διαβάσει. Στο ημίχρονο βάλαμε κάποια πράγματα, βάλαμε την ψυχή μας και τελικά καταφέραμε να πάρουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Πραγματικά πιστεύαμε πως μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι». Από την άλλη μεριά, λιτή αλλά ουσιαστική η δήλωση του προπονητή της ΑΕΚ Νίκου Κωστένογλου: «Το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Είχαμε την πλήρη υπεροχή, τον πλήρη έλεγχο. Δεν κάναμε το 0-3 και το πληρώσαμε». 

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 7 πόντους διαφορά από το 2ο ΠΑΟΚ. Προφανώς, αυτή η τελευταία ήττα δεν τη βοηθά καθόλου να μειώσει την «ψαλίδα» από τους 2 κορυφαίους. Πάντως, για την 11η αγωνιστική το στοίχημα Superleague 1 της bwin προβλέπει νίκες για τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 1η θέση θα έρθει αντιμέτωπος, σε μια εύκολη μάχη, με τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Πανιώνιο. Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τη Λάρισα, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε ένα μάλλον πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού η ομάδα της συμπρωτεύουσας έχει 2 πόντους διαφορά από την ΑΕΚ και βρίσκεται στην 7η θέση του πίνακα.

Η μάχη του πρωταθλήματος συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι αναπτύσσεται μια τάση δημιουργίας ενός δίπολου για την τελική κούρσα, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Πάντως μέχρι στιγμής οι 2 κορυφαίες ομάδες παραμένουν ήττητες σε 10 αγώνες και καθώς φαίνεται το προβάδισμα θα κριθεί στα ντέρμπι. Όσο για την ΑΕΚ είναι γεγονός ότι προσπαθεί να μείνει κοντά στη βαθμολογία, όμως οι εμφανίσεις της δεν τη βοηθούν καθώς έως τώρα μετράει 5 νίκες, 3 ήττες και 2 ισοπαλίες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα