Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όχι στην καύση νεκρών από την Εκκλησία

Κοινοποίηση

Όχι στην καύση και την αποτέφρωση των νεκρών λέει η Εκκλησία της Ελλάδος με την Ιερά Σύνοδο να αποφασίζει να εκδώσει και να μοιράσει σχετικό ενημερωτικό υλικό για να ενημερώσει τους πιστούς πως είναι κατά της εν λόγω πρακτικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τέθηκε το ζήτημα τόσο των θρησκευτικών όσο και της αποτέφρωσης. Για το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών οι Ιεράρχες, σύμφωνα με την απόφασή τους εμμένουν στην διδασκαλίας της Αγίας Γραφής.

Για το ζήτημα της αποτέφρωσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας αποφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου προς τους πιστούς, με στόχο κυρίως ενημερωτικό. Όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν «Απεφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ προς ενημέρωση όλων περί της καύσεως και της αποτεφρώσεως των νεκρών, επί του θέματος δε αυτού εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα