Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου

Κοινοποίηση

Τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σε προγραμματισμένες επισκέψεις την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τους Μύλους Θράκης Α.Ε., την Dasteri Α.Ε. και την Πρίσμα Ηλεκτρονικά Α.Ε. όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού ξεκίνησε με σύντομη σύσκεψη στην εταιρεία Μύλοι Θράκης Α.Ε. όπου συζήτησε με την Διοίκηση της εταιρείας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους παρόντες στην συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης  και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Ιωάννης Ζαμπούκης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις,  εστιάζοντας σε διατάξεις που θα προωθηθούν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις εγγυητικές επιστολές. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος κονδυλίων έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η βιομηχανία των Περιφερειών αποτελεί στόχο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκλεισε την τοποθέτηση του προτείνοντας στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για υποβολή προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης καλοσώρισε τον Υφυπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα έκανε σαφή αναφορά στην ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της κατάργησης της επιδότησης κόστους εργασίας 12%, ενισχύοντας την θέση υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα ξαναγυρίσουν στο κράτος και στις τράπεζες  για εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις αυτές που ξεχώρισαν ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο Υφυπουργός με το πέρας της σύσκεψης πραγματοποίησε ξενάγηση στις μονάδες παραγωγής των Μύλων Θράκης, της Dasteri Α.Ε. και της Πρίσμα ηλεκτρονικά, όπου δημιούργησε θετική εντύπωση η τεχνική του κατάρτιση σε θέματα βιομηχανια.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα