Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος η ανομβρία – Έρχονται βροχές στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



Μεταστροφή του σκηνικού του καιρού και στην Ξάνθη από αυτή την εβδομάδα προβλέπουν τα Καιρικά Νέα της Θράκης. 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, αναμένεται οι νεφώσεις να δώσουν τοπικές μπόρες, δηλαδή ξαφνική έντονη βροχή με σύντομη διάρκεια κυρίως στους νόμους Ροδόπης και Ξάνθης, αυτό το μοτίβο καιρού φαίνεται να συνεχίζει μέχρι και τις προ-μεσημβρινές ώρες και τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται ανατολικότερα της Ξάνθης και δυτικότερα της Κομοτηνής.

Στην συνέχεια και όσο προχωράμε προς το μεσημέρι-απόγευμα φαίνεται γενίκευση των φαινόμενων με περισσότερες βροχές και στους δύο νόμους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων οι οποίες θα δημιουργηθούν μέσα στο θρακικό και θα έχουν ΒΑ κίνηση, δηλαδή προς την ηπειρωτική Θράκη.

Οι βροχές και οι οποίες καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ και προς την αλλαγή της ημέρας. Στον Έβρο αρχικά περιμένουμε νεφώσεις με κάποιες τοπικές μπόρες άλλα τα φαινόμενα δείχνουν να είναι πιο τοπικά σε σχέση με τους άλλους δύο νόμους και να επικεντρώνονται στα νότια του νόμου στο πρώτο μισό της ημέρας. Όσο προχωράμε προς το απόγευμα θα ενταθούν και εδώ οι βροχές και ίσως εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες. Ο κέντρο-βόρειος Έβρος φαίνεται να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα μέχρι και νωρίς το απόγευμα.

Προς τις απογευματινές ώρες υπάρχουν πιθανότητες για κάποια φαινόμενα και εκεί. Επίσης να ενημερώσουμε ότι θα έχουμε ενίσχυση των νοτιάδων που θα φτάσουν τα 6 με 7bf στην ηπειρωτική Θράκη ενώ στο θρακικό ίσως οι ριπές αγγίξουν και τα 8bf, οπότε δείξτε προσοχή και στους ισχυρούς ανέμους.
Με πληροφορίες από Καιρικά Νέα της Θράκης

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα